
Fűszeres, omlós csirkemell tepsiben készítve: így nem lesz száraz a hús
A fűszeres csirkemell összeállítása egy pillanat alatt megvan, a többi munkát pedig bátran bízd a sütőre.


A sült csirkemell talán legjobb tulajdonsága, hogy minimális zsiradékkal készül, és viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, ezért a diétádban is nyugodtan helyet adhatsz neki. Ha köretként salátát tálalsz mellé, elmondhatod, hogy ma is tettél valamit az egészségedért.
Fűszeres sült csirkemell
Hozzávalók
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1 nagy filézett csirkemell
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál bazsalikom
- 1 kávéskanál oregánó
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál rozmaring
- 0.5 kávéskanál cayenne-bors
- só
- bors
Elkészítés:
A csirkemellet középen vágd ketté, így két nagy darabot kapsz, és dörzsöld be sóval. Az olívaolajat keverd el a többi fűszerrel: a fokhagymaporral, a bazsalikommal, az oregánóval, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a borssal, és ha csípősen szereted, adj hozzá egy kevés Cayenne-borsot is. Fektesd a csirkét ebbe a pácba, és pihentesd a hűtőben egy-két órát.
Közben a sütőt melegítsd elő 180 fokra. Ha a pácolási idő letelt, tedd át a két csirkedarabot egy tepsibe, takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából 40 percre, amíg a hús vajpuhára sül. Ha kész, vedd ki, és széltében csíkozd fel. Friss salátával tálalva a legfinomabb, de bármilyen köret megy hozzá.
Fűszerezd a csirkemellet bátran! A currys csirkesaláta laktató és nagyon izgalmas hétköznapi ebéd lehet.
- bazsalikom
- rozmaring
- csirkemell
- húsételek
- kakukkfű
- oregano
- sült csirkemell
- fokhagymás-zöldfűszeres csirke
- Recept

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept