Villámgyors paradicsomos tészta friss bazsalikommal: ha még visszavágysz a nyárba
Az egyszerű és gyors ételek mezőnyében a paradicsomos tészta tuti befutó, főleg, ha friss bazsalikommal együtt készül.

Ha villámgyors ebéd, akkor bazsalikomos, paradicsomos tészta! Amíg a tészta kifő, a mártás is elkészül, ráadásul ennek a gyerekek is ritkán tudnak ellenállni. A friss, illatos zöldfűszer össze sem hasonlítható a szárított változattal, ezért ha van rá lehetőséged, nevelgess belőle egy cseréppel az erkélyen vagy a konyhában.
Bazsalikomos-paradicsomos tészta
Hozzávalók
- 40 dkg száraztészta
- 35 dkg passzírozott paradicsom
- 10 dkg mascarpone
- 5 levél friss bazsalikom
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál cukor
- só
- bors
- olívaolaj
- reszelt parmezán a tetejére
Elkészítés:
A tésztát forró, sós vízben főzd ki. Amikor kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. Egy serpenyőben hevíts kevés olajat. Futtasd meg rajta a zúzott fokhagymát, majd öntsd fel a paradicsomszósszal. Add hozzá az apróra vágott friss bazsalikomot, ízesítsd sóval és borssal.
Egy kevés cukrot is tehetsz bele, hogy a paradicsom savasságát ellensúlyozd. Keverd hozzá a mascarponét, és kis lángon főzd negyedóra alatt össze. Ha szükséges, hígíthatod a tészta főzővizével. A végén forgasd össze a tésztával. Az adagok tetejét szórd meg reszelt parmezánnal.
Ha valami tartalmasabbra vágysz, pakold meg a tésztát ropogósra sült kolbászkarikákkal!
Kép: Eugene Mymrin / Getty Images

Ajándékozz szakácskönyvet karácsonyra!
Egy könyvvel nem csak tárgyat ajándékozol, hanem élményt is.
Mentes Anyu szakácskönyveiből készített ételek lehetőséget adnak új ízek felfedezésére és kipróbálására. Különleges étrendet követőknek, vagy kísérletezni vágyóknak a Mentes Anyu könyvcsomag tökéletes meglepetés lehet.
Ha idén valami igazán hasznosat ajándékoznál az egészség jegyében, kattints ide. MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Promóció
Még több recept