A legjobb házi sztrapacska receptje: ezekkel az arányokkal biztos a siker
A házi készítésű sztrapacska titka a gyors munka és a megfelelő arányok: így neked is sikerülni fog.
A savanyú káposztával összeforgatott, vagy juhtúrós tejföllel nyakon öntött sztrapacska egyszerűségében is fejedelmi fogás. Bár a bolti változat tényleg egy pillanat alatt készen van, érdemes házilag is nekilátni, mivel a friss mindig jobb, mint a mirelit.
Sztrapacska házilag
Hozzávalók 4 személyre
- 1 kg krumpli
- 40 dkg liszt
- 2 tojás
- 2 evőkanál zsír
- só
Elkészítés:
Mielőtt munkához látsz, a főzővizet kevés sóval tedd fel forrni egy lábosban. Így amint kikeverted a tésztát, már szaggathatod is a vízbe, elkerülve, hogy a hosszú állástól a krumpli megfeketedjen benne.
A krumplit hámozd meg, és a reszelő legkisebb lyukain reszeld le. Késes aprítógépet is használhatsz a művelethez. Add hozzá a zsírt, a tojásokat és a lisztet. Víz nem kell hozzá, mert a krumpli elég levet ereszt. Nyúlós, galuskatészta-állagú masszát fogsz kapni, amelyet nokedliszaggató segítségével szaggass a forrásban lévő vízbe. Nagyjából tíz percig főzd, közben néha keverd meg. Ha kóstolásra jónak tűnik, szűrd le. Tálald savanyú káposztával vagy juhtúróval összekeverve.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Juhtúróval a gombafejeket is megtöltheted, így húsmentes, mégis fehérjedús fogást varázsolhatsz az asztalra.
Kép: kviktor01 / Getty Images
Még több recept