Így lesz tökéletes a házi nokedli: ezekkel az arányokkal dolgozz
Miért vennéd meg boltban drágán a nokedlit, amikor otthon kevés munkával, fillérekből összedobhatod?
A nokedli tipikusan az az étel, amiből felesleges megvásárolni az előrecsomagolt változatot. Házilag nagyjából tized annyiért állíthatod össze, minimális munkával. Hogy megkönnyítsd a dolgodat, mindenképp szerezz be egy nokedliszaggatót, amit szintén baráti áron találsz meg bármelyik nagyobb üzletben.
Házi nokedli
Hozzávalók 4 személyre
- 40 dkg liszt
- 3 dl víz
- 1 tojás
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
Egy nagy lábosban tegyél fel sós, olajos vizet forrni. Közben állítsd össze a tésztát. A lisztet öntsd egy tálba, add hozzá a tojást, és fokozatosan annyi vizet, hogy sűrű, ragacsos, de lágy tésztát kapj. Robotgéppel vagy fakanállal keverd jól ki. Ha a víz már lobogva forr, vedd a lángot közepesre, és szaggasd bele a galuskákat. Ha nincs nokedliszaggatód, deszkáról, vízbe mártott éles késsel is belevagdoshatod őket a vízbe. Ha feljönnek víz felszínére, szűrd le őket. Szaftos húsokhoz vagy valamilyen ízesítéssel önálló fogásként is működik.
Nagyon finom például egy jó szaftos sertéspörkölt mellé.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept