Ökölszabályok kezdő gombászoknak: szedj le minden lófüttyöt, csak ne akard megenni!
Megyeri Sára mindent elmond a kezdő gombászoknak arról, mire figyeljenek, mit szedjenek le, és főleg: mit ne.
Összesen 377 találat.
Megyeri Sára mindent elmond a kezdő gombászoknak arról, mire figyeljenek, mit szedjenek le, és főleg: mit ne.
A csirkecombhoz kiválóan illik a vele sült gomba. Különösen ízletes lesz a fogás, ha a húst illatos, fűszeres pácban érleled.
Az ínycsiklandó, őszi erdei gombák vitaminokban és ásványi anyagokban is gazdagok.
Nagyon jól érzi magát ez a különös gomba a csernobili atomerőműben, és nem is akármiért.
A csirkemellnek a fokhagymás pác mellett a gomba is extra ízt ad, a szósz pedig gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús.
Ha gyors, de ínyenc tésztát dobnál össze ebédre vagy vacsorára, a spenótos-gombás gnocchi remek választás.
Ez az egyik legjobb és legpraktikusabb tésztarecept, amelynek elkészítése 25 percet vesz igénybe, és csupán egy edényre van szükséged hozzá.
Nem csak étkezési és mérgező gombáink vannak, sokat gyógyhatásaik miatt is érdemes ismerni.
A gomba, a sajt és a bacon hármasa nagyszerűen feldobja az egyszerű csirkemellet.
Ha cukkinis, gombás tészta lesz az ebéd, garantáltan nem kell hosszú ideig a konyhában tüsténkedned meleg, nyári napokon.
Egyes mérgező gombákat könnyű összetéveszteni ehető társaikkal, csak néhány apróság különbözteti meg egymástól.
Köretként és főételként egyaránt bevetheted az újkrumplit, ami a sütőben is nagyon hamar megpuhul. Gombával, tejszínes szósszal még izgalmasabb.
A magyar konyha méltán híres kedvence az ízletes csirkepaprikás, aminek a sűrű szaftját érdemes tejföllel lazítani.
A csirkemell minden formában nagy kedvenc. Gombával, tejszínes szósszal és kevés borral tökéletes ebéd.
Nem kell olasz étterembe ülnöd ahhoz, hogy egy igazán jó rizottót egyél. Gombával, csirkével biztos a siker.
A fűszeres, szaftos rakott csirkemell a tejszínnek köszönhetően biztosan nem lesz száraz, és a köretkészítést is megúszod.
Ha a kelbimbót eddig kerülted, ideje megkóstolnod! Gombával, sajtszósszal isteni fogást üthetsz össze belőle.
A vasárnapi ebédek egyik nagy kedvence a natúr szelet, ami karajból sem lesz rágós, és szaftos marad. Ráadásul a gombás, paradicsomos szósz fenségessé emeli.
A bakonyi sertésszelet igazi klasszikus, sokak kedvence, a tejfölös, gombás szószt öröm tunkolni.
Egyre több ember szenved candida gombától, egy friss kutatás szerint gyógynövényekkel is fel lehet venni a harcot ellene.
A könnyed rizottó ínyenc, laktató egytálétel, amihez a gomba és a sütőtök jó választás. A tökéletes végeredményhez érdemes ismerni néhány praktikát.
Ha gyorsan készítenél egy igazán izgalmas főételt, ne habozz kipróbálni a gombás, paprikás csirkemellet!
Ha gyorsan szeretnél laktató és ízletes ételt készíteni, a tészta mindig kapóra jön. A gombás, sajtos feltét is isteni.
A fehérbortól még ízletesebbé válik a sűrű, selymes, kakukkfűvel megbolondított gombakrémleves.
Az emberiség meglepően kevés összetevőből készíti el a rendszeresen fogyasztott ételeit, ami komoly hatással van a környezetre.
A gomba tele van vitaminokkal, ezért az őszi szezonban érdemes fogyasztani.
A gombakörök titokzatosak voltak a régiek számára, ezért fűztek hozzájuk rejtélyes legendát.
A gombás serpenyős krumpli hozzávalói egyszerűek, olcsók, összesütve az egész család élvezni fogja.
Ha nincs sok időd a konyhában, de szeretnél jót enni, a gombás, tejszínes tészta remek választás.
Friss, zöldséges, és nagyon finom: az egyedényes csirke jó ötlet, ha csak kevés időd van a főzésre.