Szaftos paradicsomos csirkecombok olasz módra: zamatos zöldségekkel együtt készül
Ez a szaftos, olaszos paradicsomos csirkecomb sok-sok friss, nyári zöldséggel készül.

olasz paradicsomos csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Vadász módra készült csirkecombnak is nevezik ezt az olasz paradicsomos fogást, amelynek lényege, hogy a húst fűszeres paradicsomszósszal és sok-sok zöldséggel tálalják. A hozzávalókon változtathatsz kedved szerint, így nem kötelező bele az olívabogyó sem, viszont tehetsz hozzá bármit, amit szeretnél.

Csirkecomb vadász módra

Hozzávalók 4 személyre

  • 25 dkg gomba
  • 10 dkg olívabogyó
  • 4 egész csirkecomb
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 sárgarépa
  • 2 teáskanál étkezési keményítő
  • 1 hámozott darabolt paradicsomkonzerv
  • 1 dl sűrített paradicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 kávéskanál oregánó
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat a forgóknál vágd ketté. Szórd meg őket sóval és borssal, locsold meg olívaolajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Közben a zöldségeket készítsd elő, tisztítsd meg és darabold fel őket. A pácolási idő leteltével még egy kevés olívaolajat hevíts fel egy serpenyőben, és oldalanként két-két perc alatt piríts kérget a combok minden oldalára, majd emeld ki őket egy tányérra.

 

A visszamaradt zsiradékon először párold üvegesre a hagymát, majd ha már puha, add hozzá a felszeletelt gombát, az olívabogyót, az apróra vágott fokhagymát, a sárgarépát és a kaliforniai paprikát is. Dinszteld néhány percig, ezután öntsd fel a kétféle paradicsomkonzervvel. Fűszerezd bazsalikommal, oregánóval, rozmaringgal és kakukkfűvel, szórd meg kevés sóval és borssal, és tedd vissza bele a csirkecombokat. Lefedve, kis lángon párold másfél órát, amíg a hús teljesen omlósra sül. A végén add hozzá a keményítőt, hogy besűrűsödjön, forrald össze egy-két perc alatt, majd szórd meg apróra vágott petrezselyemmel.

A olívabogyó a mediterrán konyha alapvető hozzávalója: a nizzai saláta sem képzelhető el nélküle.

Ezt is szeretjük