Vajpuha szűzérmék fűszeres, tejszínes mártásban: nagyon finom és elronthatatlan
Nagyon jól megy az omlósra sült szűzérmékhez a fűszeres, tejszínes mártás.
Tejszínes mártással leöntve igazán finomak a vajpuha szűzérmék. Jól megy hozzá a gomba és a zöld fűszerek. Bármilyen körettel kínálhatod, de talán főtt tésztával a legfinomabb.
Szűzérmék tejszínes mártásban
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg szűzpecsenye
- 20 dkg gomba
- 2.5 dl tejszín
- 2 teáskanál füstölt paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 babérlevél
- 1 hagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A szűzpecsenyéről egy éles késsel vágd le a hártyát, a húst szeleteld fel. Ne vágj belőle túl vékony darabokat, hogy sütés közben ki ne száradjon. Sózd be a szeleteket, és oldalanként három perc alatt forró olajon pirítsd meg őket. Ha készen vannak, még pihentesd fedő alatt tíz percig, ezután szűrőlapáttal szedd ki a húst. Közben a hagymát és a gombát szeleteld fel. A visszamaradt zsiradékon párold üvegesre a hagymát, majd a tűzről levéve add hozzá a zúzott fokhagymát, a füstölt paprikát, babérlevelet és a gombát. Sózd, borsozd, szórd meg oregánóval, és fedő alatt párold puhára a gombát. Ha kész, öntsd fel tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, és forrald össze. Tálalás előtt közvetlenül szórd meg aprított petrezselyemmel.
Egyben is kisütheted a szűzpecsenyét: mézes-mustáros páccal fejedelmi fogás készülhet belőle
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept