Omlós sertéskaraj tejszínes gombamártásban: így lesz a hús igazán puha
Ha szereted a gombát és a krémes ételeket, ez az egyszerű, tejszínes gombamártásban sült karaj is ízleni fog.

tejszines gombas karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egy jó kis tejszínes gombamártással szinte lehetetlen mellélőni. Adhatod szárnyas vagy sertés mellé, lehet belőle tésztaszósz - a lehetőségek száma szinte végtelen. Karajszeletekkel együtt főzve egyszerű, mégis nagyon finom és laktató ebéd vagy vacsora alapja lehet.

Karaj tejszínes gombamártásban

Hozzávalók

  • 8 fej gomba
  • 5 szelet sertéskaraj
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A karajszeleteket klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd a húsok mindkét oldalát aranybarnára, és ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd ki őket. A vöröshagymát, a gombát és a petrezselymet aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát is. Szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és kevergetve párold tovább, addig, amíg a gomba összeesik, és levet ereszt. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, és lefedve gyöngyöztesd negyedórát. Amikor már minden teljesen megpuhult, add hozzá a felaprított petrezselymet is, és egy perc múlva zárd el alatta a lángot.
 

A gombamártás baconnel készítve tésztaszósz formájában a legfinomabb.

Ezt is szeretjük