Omlós sertéskaraj tejszínes gombamártásban: így lesz a hús igazán puha
Ha szereted a gombát és a krémes ételeket, ez az egyszerű, tejszínes gombamártásban sült karaj is ízleni fog.

- A farmer és a színes ing a leütősebb páros a szezonban: ezt a szettet muszáj elsütni »
- Az alakformáló ingruhák a szezon kulcsdarabjai: nőies fazonok árakkal, lelőhelyekkel »
- Miben különbözik a CC és a BB krém, és miért népszerűbbek az alapozónál? – Minden tudnivaló egy helyen, ami megkönnyíti a választást »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
Egy jó kis tejszínes gombamártással szinte lehetetlen mellélőni. Adhatod szárnyas vagy sertés mellé, lehet belőle tésztaszósz - a lehetőségek száma szinte végtelen. Karajszeletekkel együtt főzve egyszerű, mégis nagyon finom és laktató ebéd vagy vacsora alapja lehet.
Karaj tejszínes gombamártásban
Hozzávalók
- 8 fej gomba
- 5 szelet sertéskaraj
- 2 dl főzőtejszín
- 1 vöröshagyma
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, majd szórd meg sóval és borssal. Egy serpenyőben hevíts olajat, süsd a húsok mindkét oldalát aranybarnára, és ha elkészültek, szűrőlapáttal szedd ki őket. A vöröshagymát, a gombát és a petrezselymet aprítsd fel. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a hús sült, szükség esetén még egy kevés olaj hozzáadásával párold üvegesre a hagymát, majd add hozzá a gombát is. Szórd meg sóval, borssal, kakukkfűvel, és kevergetve párold tovább, addig, amíg a gomba összeesik, és levet ereszt. Ekkor öntsd fel a tejszínnel, tedd vissza bele a hússzeleteket, és lefedve gyöngyöztesd negyedórát. Amikor már minden teljesen megpuhult, add hozzá a felaprított petrezselymet is, és egy perc múlva zárd el alatta a lángot.
A gombamártás baconnel készítve tésztaszósz formájában a legfinomabb.
Még több recept