Fűszeres sertéskaraj karamellizált hagymával: vajjal sütve igazán szaftos
Finom, szaftos lesz a sertéskaraj, ha karamellizált hagymát is kanalazol a tetejére.
A vaj és olaj keverékén karamellizált hagyma nagyon jól megy az omlós sertéskarajhoz. Akkor a legfinomabb, ha friss zöldfűszerekkel szórod meg. Érdemes gombát is pirítani mellé, de ha nem annyira szeretitek, el is maradhat.
Sertéskaraj karamellizált hagymával
Hozzávalók 2 személyre
- 30 dkg sertéskaraj
- 25 dkg gomba
- 6 dkg vaj
- 3 szál kakukkfű
- 2 szál rozmaring
- 2 nagy vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A karajszeleteket klopfold ki, és szórd meg sóval és borssal. A gombát szeleteld fel, a hagymát vágd cikkekre. Egy serpenyőben olvaszd össze a vaj szűk felét az olajjal, oldalanként néhány perc alatt süss kérget a hússzeletekre, majd tedd őket egymás mellé egy tepsibe. A visszamaradt zsiradékon, szükség szerint még egy kevés vaj hozzáadásával húsz perc alatt süsd a hagymát aranyszínűre. Közben a felszeletelt gombát sózd és borsozd meg, és egy másik serpenyőben, kevés olajon párold puhára. A megpuhult gombát öntsd a hús mellé, szórd meg őket kakukkfűvel, felaprított fokhagymával, és tegyél a húsra még néhány kis darab vajat. A hagymát kanalazd az egész tetejére. Tedd mellé a rozmaringágakat, és alufóliával letakarva told 200 fokra előmelegített sütőbe 40-45 percre.
Fűszeres sörbundába mártott hagymakarika – Így készítve rajta marad a massza a zöldségen
A ropogósra sült hagymakarika remek kísérője lehet hamburgereknek, testes szendvicseknek, szaftos sült húsoknak, vegetáriánusok pedig főzelék mellé is fogyaszthatják.
Elolvasom- gomba
- húsételek
- kakukkfű
- hagymás karaj
- karamellizált hagyma
- sertéskaraj
- karaj karamellizált hagymával
- Recept
Még több recept