Tejszínes, boros mártásban sült sertéscomb gombával: friss rozmaring dobja fel
A tejszínes, boros mártásban készített sertéscomb könnyen elkészíthető és nagyon finom.

tejszines boros sertes
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Szaftos, mártásos ételekhez különösen jól megy a sertéscomb, ami ráadásul nem is igazán zsíros, így azok is beilleszthetik az étrendjükbe, akik odafigyelnek az alakjukra. A tejszínes mártásnak nagyon jót tesz a gomba és egy kevés száraz fehérbor. Mivel az alkohol főzés közben elpárolog, bárki fogyaszthatja - a gyerekek és azok is, akik ebéd után még autóba terveznek ülni.

Sertéscomb tejszínes-boros mártásban

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg gomba
  • 3 ág friss rozmaring
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál méz
  • 1 vöröshagyama
  • bors
  • vaj és olívaolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombokat vágd nagyobb szeletekre, sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amíg a hús pácolódik, készítsd elő a többi hozzávalót: a vöröshagymát hámozd meg, és vágd apróra, a gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olajat és vajat, oldalanként öt perc alatt süsd meg a hússzeleteket, majd tedd félre őket. Ugyanebben az edényben - ha szükséges, még egy kevés vaj és olaj hozzáadásával - párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a gombát, sózd, borsozd, öntsd fel a borral, tedd mellé a rozmaringágakat, és főzd puhára. Közben a tejszínt keverd össze a mézzel és a liszttel. Ha a gomba már megpuhult, kanalazd rá a tejszínt, tedd vissza a serpenyőbe a húst, és forrald össze az egészet.
 

A száraz fehérbor sokféle ételt feldob - ez a krémes sajtszószos tészta is csak finomabb lesz tőle.

Ezt is szeretjük