Tejszínes, boros mártásban sült sertéscomb gombával: friss rozmaring dobja fel

A tejszínes, boros mártásban készített sertéscomb könnyen elkészíthető és nagyon finom.

tejszines boros sertes
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szaftos, mártásos ételekhez különösen jól megy a sertéscomb, ami ráadásul nem is igazán zsíros, így azok is beilleszthetik az étrendjükbe, akik odafigyelnek az alakjukra. A tejszínes mártásnak nagyon jót tesz a gomba és egy kevés száraz fehérbor. Mivel az alkohol főzés közben elpárolog, bárki fogyaszthatja - a gyerekek és azok is, akik ebéd után még autóba terveznek ülni.

Sertéscomb tejszínes-boros mártásban

Hozzávalók

  • 50 dkg sertéscomb
  • 25 dkg gomba
  • 3 ág friss rozmaring
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 csapott evőkanál liszt
  • 1 teáskanál méz
  • 1 vöröshagyama
  • bors
  • vaj és olívaolaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A sertéscombokat vágd nagyobb szeletekre, sózd, borsozd, locsold meg egy kevés olajjal, és tedd be a hűtőbe egy órára pihenni. Amíg a hús pácolódik, készítsd elő a többi hozzávalót: a vöröshagymát hámozd meg, és vágd apróra, a gombát szeleteld fel. Egy serpenyőben hevíts olajat és vajat, oldalanként öt perc alatt süsd meg a hússzeleteket, majd tedd félre őket. Ugyanebben az edényben - ha szükséges, még egy kevés vaj és olaj hozzáadásával - párold üvegesre a hagymát. Ha már puha, add hozzá a gombát, sózd, borsozd, öntsd fel a borral, tedd mellé a rozmaringágakat, és főzd puhára. Közben a tejszínt keverd össze a mézzel és a liszttel. Ha a gomba már megpuhult, kanalazd rá a tejszínt, tedd vissza a serpenyőbe a húst, és forrald össze az egészet.
 

A száraz fehérbor sokféle ételt feldob - ez a krémes sajtszószos tészta is csak finomabb lesz tőle.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük