Böjti töltött gombafejek sajttal és paradicsommal: előétel vagy főfogás is lehet
A sajttal és paradicsommal töltött gombafejek kiválóak ebédre akkor, ha valamilyen húsmentes fogásra vágysz.

toltott gomba
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A koktélparadicsommal töltött, reszelt sajttal gazdagon megszórt gombafejek portobello gombából a legfinomabbak, ugyanis ez a fajta kiválóan süthető, grillezhető. Ha nem kapsz ilyet, nyugodtan választhatsz nagyfejű csiperkét is, csak arra ügyelj, hogy tényleg méretes legyen a kalapja, különben nem lehet jól megtölteni.

Paradicsommal, sajttal töltött gombafejek

Hozzávalók 12 darabhoz

  • 20 koktélparadicsom
  • 15 dkg pizzamozzarella
  • 12 gombafej
  • 6 aszalt paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • oregánó
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A gombák szárát vágd ki. A kalapokat mosd meg alaposan folyó víz alatt, töröld szárazra, és szórd meg kívül-belül sóval és borssal. A sajtot reszeld le. A koktélparadicsomokat és az aszalt paradicsomokat darabold fel, töltsd meg velük a gombafejeket, szórd meg oregánóval, majd oszd el rajtuk a reszelt sajtot is. Told 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a gomba és a paradicsom megsül, a sajt pedig ropogósra pirul a tetején. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
 

A gombák visszamaradt szárát spenóttal együtt leveles tésztába töltheted.

Ezt is szeretjük