Böjti töltött gombafejek sajttal és paradicsommal: előétel vagy főfogás is lehet
A sajttal és paradicsommal töltött gombafejek kiválóak ebédre akkor, ha valamilyen húsmentes fogásra vágysz.
![Paradicsommal, sajttal töltött gombafejek](https://kep.index.hu/1/0/4250/42500/425006/42500660_f67920d7503544c09842598d6c663d15_wm.jpg)
A koktélparadicsommal töltött, reszelt sajttal gazdagon megszórt gombafejek portobello gombából a legfinomabbak, ugyanis ez a fajta kiválóan süthető, grillezhető. Ha nem kapsz ilyet, nyugodtan választhatsz nagyfejű csiperkét is, csak arra ügyelj, hogy tényleg méretes legyen a kalapja, különben nem lehet jól megtölteni.
Paradicsommal, sajttal töltött gombafejek
Hozzávalók 12 darabhoz
- 20 koktélparadicsom
- 15 dkg pizzamozzarella
- 12 gombafej
- 6 aszalt paradicsom
- 0.5 csokor petrezselyem
- oregánó
- só
- bors
Elkészítés:
A gombák szárát vágd ki. A kalapokat mosd meg alaposan folyó víz alatt, töröld szárazra, és szórd meg kívül-belül sóval és borssal. A sajtot reszeld le. A koktélparadicsomokat és az aszalt paradicsomokat darabold fel, töltsd meg velük a gombafejeket, szórd meg oregánóval, majd oszd el rajtuk a reszelt sajtot is. Told 200 fokra előmelegített sütőbe 25 percre, amíg a gomba és a paradicsom megsül, a sajt pedig ropogósra pirul a tetején. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemmel szórhatod meg a tetejét.
A gombák visszamaradt szárát spenóttal együtt leveles tésztába töltheted.
- gomba
- koktélparadicsom
- vegetáriánus
- húsmentes
- töltött gomba
- aszalt paradicsom
- portobello gomba
- pizzamozzarella
- Recept
Még több recept