
Gombás sertéspörkölt kakukkfűvel: a tejfölös szaftot igazán jó tunkolni
Az egyszerű sertéspörköltet is feldobhatod, ha gombával főzöd össze, és kakukkfűvel ízesíted.


Ha szereted a hagyományos, magyaros ételeket, ezt a gombás sertéspörköltet is szívesen fogod készíteni. A gazdag, tejfölös szaftot igazán jó friss kenyérrel tunkolni, egy kis kakukkfű pedig még jobban kihozza az ízeit.
Tejfölös, gombás sertéspörkölt
Hozzávalók 4 személyre
- 75 dkg sertéscomb
- 50 dkg gomba
- 4 dl tejföl
- 1 nagy hagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 evőkanál liszt
- 1 teáskanál kakukkfű
- 0.5 evőkanál pirospaprika
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A hagymát aprítsd fel, és az olvasztott sertészsíron párold üvegesre. A húst kockázd fel, dobd a hagymára, sózd és borsozd meg, és kevergetve piríts rá közepesnél kicsit nagyobb lángon kérget. Ha már minden oldala megpirult, add hozzá a pirospaprikát, öntsd fel egy bögre vízzel, és lassú tűzön nagyjából egy óra alatt főzd puhára. Közben a gombát alaposan mosd meg, szeleteld fel, hintsd meg a kakukkfűvel, egy serpenyőben kevés olajon pirítsd meg, és add a húshoz. Amikor a hús már puha, a lisztet keverd el a tejföllel, adj hozzá egy keveset a hús főzőlevéből is, majd csorgasd a pörkölthöz, és néhány perc alatt sűrítsd be a mártást. Érdemes kézi habverővel kevergetni, hogy a liszt ne maradjon csomós. Tálalhatod tésztával vagy krumplipürével.
Húsmentesen is készíthetsz pörköltet: a gombapaprikás házi nokedlivel tálalva a legfinomabb.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept