Laktató, fűszeres töltött gomba: kívül a sajt ropogós, belül a töltelék szaftos

A szaftos töltött gomba akkor a legfinomabb, ha ropogós sajtot pirítasz a tetejére. Olyan fajtát válassz, aminek nagy méretű kalapja van.

Töltött gomba
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Egyszerű elven készíthető, mégis változatos ebéd a darált hússal töltött gomba. Portobello gombából a legjobb, mert annak elég nagy méretű a kalapja, de nagyra nőtt csiperkéből is ugyanolyan finom.

Töltött gomba

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg darált hús
  • 8 nagy gomba
  • 5 dkg sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 hagyma
  • 1 paradicsom
  • bors
  • pirospaprika
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát kevés olajon párold üvegesre. Ha már puha, add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, és kevergetve süsd fehéredésig. Ekkor add hozzá a pirospaprikát és a felszeletelt paradicsomot. Önts alá egy kevés vizet, és lefedve párold húsz percig, amíg teljesen megpuhul, és jó szaftos lesz. Közben a gombák tönkjét vágd ki, a tetejüket jól mosd meg, és helyezd el egymás mellett egy tepsiben. A sajtot reszeld le. A gombafejeket töltsd meg a darált húsos raguval, kanalazz rájuk tejfölt, szórd meg darált hússal, és told 200 fokos sütőbe húsz percre, amíg a gomba megsül, a tetején a sajt pedig ropogósra pirul.

Húsmentes változatban, krémsajttal töltve is készíthetsz hasonló fogást.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük