Rozmaringos, egészben sült szűzpecsenye leveles tésztában: belül fantasztikusan omlós
Készíts egészen újfajta lakomát: süsd ki a puha, rozmaringos szűzpecsenyét ropogós leveles tésztában!

- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »
- Egyedi tervezésű ruhák narancshéjból és banánrostból: itt nézheted meg az ingyenes divatkiállítást »
- A 32 éves Emma Roberts elsütötte a tavasz legnőiesebb divatirányzatát: ilyen bájos és vidám tud lenni egy színes, virágos ruha »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Wellington módra készült ételnek is hívják azt, amikor a sertés- vagy marhahúst leveles tésztába burkolva kínálják. Az előrecsomagolt tészta segítségével te is könnyen elkészítheted ezt a mutatós finomságot. Mint a legtöbb húsételhez, a rozmaring az omlós szűzpecsenyéhez is nagyon jól megy.
Szűzpecsenye leveles tésztában
Hozzávalók
- 40 dkg leveles tészta
- 25 dkg gomba
- 3 dkg vaj
- 2 ág rozmaring
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 szűzpecsenye (kb. 50 dkg)
- 1 db vöröshagyma
- 1 db tojássárgája
- 1 evőkanál száraz fehérbor
- 1 teáskanál őrölt kakukkfű
- só
- bors
- olaj
Elkészítés:
A szűzpecsenyét dörzsöld be sóval, borssal, kakukkfűvel, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, vedd ki a hűtőből, serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, és oldalanként tíz perc alatt süsd meg. Dobj mellé a serpenyőbe néhány szép ág rozmaringot is. Miközben a hús sül, aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A már megpirult szűzpecsenyét vedd ki a serpenyőből, de a rozmaringot hagyd benne! Ugyanebben az edényben kis vaj hozzáadásával futtasd meg a hagymát. Ha már puha, add hozzá a fokhagymát és a gombát, sózd, borsozd, öntsd fel fehérborral, és kevergetve párold az egészet puhára. A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki. A közepén egy vastagabb csíkban egyengesd el a hagymás gombát, helyezd a tetejére a húst. A leveles tészta egyik szélét hajtsd rá, kend meg felvert tojássárgájával, majd kenj egy kis tojássárgát a tészta másik felére is, és azt is hajtsd fel. A tészta két végét zárd le, helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejére is kenj egy kis tojássárgát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 50 percre, amíg a tészta aranysárgára pirul.
Akár magad is elkészítheted a leveles tésztát, amelyet le is fagyaszthatsz, így bármikor kéznél lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept