Rozmaringos, egészben sült szűzpecsenye leveles tésztában: belül fantasztikusan omlós
Készíts egészen újfajta lakomát: süsd ki a puha, rozmaringos szűzpecsenyét ropogós leveles tésztában!

szuzpecsenye leveles tesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Wellington módra készült ételnek is hívják azt, amikor a sertés- vagy marhahúst leveles tésztába burkolva kínálják. Az előrecsomagolt tészta segítségével te is könnyen elkészítheted ezt a mutatós finomságot. Mint a legtöbb húsételhez, a rozmaring az omlós szűzpecsenyéhez is nagyon jól megy.

Szűzpecsenye leveles tésztában

Hozzávalók:

  • 40 dkg leveles tészta
  • 25 dkg gomba
  • 3 dkg vaj
  • 2 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 szűzpecsenye (kb. 50 dkg)
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 db tojássárgája
  • 1 evőkanál száraz fehérbor
  • 1 teáskanál őrölt kakukkfű
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A szűzpecsenyét dörzsöld be sóval, borssal, kakukkfűvel, és tedd a hűtőbe egy órára. Ha az idő letelt, vedd ki a hűtőből, serpenyőben hevíts egy evőkanál olajat, és oldalanként tíz perc alatt süsd meg. Dobj mellé a serpenyőbe néhány szép ág rozmaringot is. Miközben a hús sül, aprítsd fel a vöröshagymát, a fokhagymát és a gombát. A már megpirult szűzpecsenyét vedd ki a serpenyőből, de a rozmaringot hagyd benne! Ugyanebben az edényben kis vaj hozzáadásával futtasd meg a hagymát. Ha már puha, add hozzá a fokhagymát és a gombát, sózd, borsozd, öntsd fel fehérborral, és kevergetve párold az egészet puhára. A leveles tésztát, ha szükséges, nyújtsd ki. A közepén egy vastagabb csíkban egyengesd el a hagymás gombát, helyezd a tetejére a húst. A leveles tészta egyik szélét hajtsd rá, kend meg felvert tojássárgájával, majd kenj egy kis tojássárgát a tészta másik felére is, és azt is hajtsd fel. A tészta két végét zárd le, helyezd sütőpapírral kibélelt tepsibe, a tetejére is kenj egy kis tojássárgát, és told 200 fokra előmelegített sütőbe nagyjából 50 percre, amíg a tészta aranysárgára pirul.
 

Akár magad is elkészítheted a leveles tésztát, amelyet le is fagyaszthatsz, így bármikor kéznél lesz.

Ezt is szeretjük