Vajpuhára sült marha vörösboros, gombás szószban: mennyei ragu francia recept alapján
A mennyei burgundi marharagu vörösboros, gombás szószban sül vajpuhára.

vorosboros gombas marha
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világ egyik legnépszerűbb étele a burgundi marharagu, amely vörösboros, gombás szószban készül. Elképesztően finom, laktató étel, de a hús puhulására időt kell szánni.

 

Burgundi marharagu

Hozzávalók 4 személyre

  • 90 dkg marhalábszár
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg bacon
  • 6 dl víz
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 dkg vaj
  • 4 dl vörösbor
  • 3 evőkanál olaj
  • 3 babérlevél
  • 2 hagyma
  • 1 ág rozmaring
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál paradicsompüré
  • 1 teáskanál
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A bacont kockázd fel, és olajon pirítsd meg öt-hat perc alatt. Ha kész, a megpirult baconkockákat szedd ki a serpenyőből, és tedd félre. A marhalábszárat kockázd fel, a bacon visszamaradt zsírján nagy lángon tíz perc alatt pirítsd meg, majd szűrőlapáttal szedd ki. A gombát mosd meg, de hagyd egyben. Tedd őket ugyanabba a serpenyőbe, amelyben a hús is pirult, szintén nagy lángon négy perc alatt pirítsd meg, majd vedd ki őket. A visszamaradt zsiradékban olvaszd fel a vajat. A hagymákat szeleteld fel, és párold üvegesre a vajon. Tedd vissza a serpenyőbe a gombát, a bacont, keverd hozzá a paradicsompürét, az átnyomott fokhagymagerezdeket, szórd meg liszttel, öntsd fel vörösborral és vízzel, szórd meg sóval, kakukkfűvel, borssal és a rozmaring letépkedett leveleivel, dobd hozzá a babérleveleket, majd tedd vissza a szószba a húst is, és kis lángon három óra alatt főzd puhára.

A francia konyha rajongói egy könnyű hagymalevessel is indíthatják az ebédet.

Ezt is szeretjük