Tepsiben sült, szaftos karaj fehérboros gombával: így lesz igazán omlós a hús
A tepsiben sült karajszeletekhez igazán jól megy egy finom fehérboros gombamártás.

gombas karaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karaj könnyen kezelhető, és nem is túl zsíros része a sertésnek, így akkor is fogyaszthatod, ha az alakodra is szeretnél vigyázni közben. Tálalj hozzá párolt gombát, amelynek különösen jót tesz egy kis száraz fehérbor.

Karaj fehérboros gombával

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 6 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál olaj +kevés a sütéshez
  • 2 ág rozmaring
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfold ki, majd dörzsöld be sóval és borssal. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezddel, a pirospaprikával és a majoránnával, kend meg ezzel a páccal a szeleteket, és lefedve pihentesd a hűtőben két-három órát. Ha a pácolási idő letelt, kevés olaj hozzáadásával nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a hússzeletekre, és pakold őket egy tepsibe. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húst pirítottad, párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A gombát szeleteld fel, dobd a hagyma mellé, öntsd fel fehérborral, sózd és borsozd, és tíz percig főzd. Kanalazd a tepsiben lévő karajszeletekre, dobj mellé friss rozmaringágakat, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a hús és a gomba is omlósra sül.
 

Gombamártást tejszínnel is készíthetsz, amely így fejedelmi öntet lehet bármilyen húsra vagy zöldségre.

Ezt is szeretjük