Tepsiben sült, szaftos karaj fehérboros gombával: így lesz igazán omlós a hús

A tepsiben sült karajszeletekhez igazán jól megy egy finom fehérboros gombamártás.

gombas karaj
beauty and style
Top olvasott cikkek

A karaj könnyen kezelhető, és nem is túl zsíros része a sertésnek, így akkor is fogyaszthatod, ha az alakodra is szeretnél vigyázni közben. Tálalj hozzá párolt gombát, amelynek különösen jót tesz egy kis száraz fehérbor.

Karaj fehérboros gombával

Hozzávalók

  • 25 dkg gomba
  • 6 szelet sertéskaraj
  • 4 evőkanál olaj +kevés a sütéshez
  • 2 ág rozmaring
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst klopfold ki, majd dörzsöld be sóval és borssal. Az olajat keverd össze a zúzott fokhagymagerezddel, a pirospaprikával és a majoránnával, kend meg ezzel a páccal a szeleteket, és lefedve pihentesd a hűtőben két-három órát. Ha a pácolási idő letelt, kevés olaj hozzáadásával nagy lángon oldalanként egy-két perc alatt piríts kérget a hússzeletekre, és pakold őket egy tepsibe. Ugyanabban a serpenyőben, amelyben a húst pirítottad, párold üvegesre a felaprított vöröshagymát. A gombát szeleteld fel, dobd a hagyma mellé, öntsd fel fehérborral, sózd és borsozd, és tíz percig főzd. Kanalazd a tepsiben lévő karajszeletekre, dobj mellé friss rozmaringágakat, takard le alufóliával, és told 180 fokra előmelegített sütőbe 40 percre, amíg a hús és a gomba is omlósra sül.
 

Gombamártást tejszínnel is készíthetsz, amely így fejedelmi öntet lehet bármilyen húsra vagy zöldségre.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük