Gombás csirke fűszeres szószban: curry bolondítja meg
Dobd fel a csirkemellet izgalmas fűszerekkel és borral. Így garantáltan nem szárad ki a hús!

gmbas-fuszeres-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha te is szereted a csirkét és a gombát, akkor ez a fogás remek ötlet hétvégére. Ráadásul laktató, ízletes, és nem megy el vele egy egész délelőttöd. Ha rajongsz a keleti ízekért, ne hagyd ki belőle az immunerősítő, izgalmas curryt se! A krumpli és a rizs is remek választás hozzá. 

Gombás, fűszeres csirke

Hozzávalók:

  • 60 dkg csirkemell
  • 20 dkg gomba
  • 1 teáskanál currypor
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 bögre alaplé
  • 1 dl bor
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • petrezselyem
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet mosd meg, és enyhén klopfold ki. Ha túl nagy, hosszában vágd ketté. Ízlés szerint sózd, borsozd, majd kevés olajon és vajon süsd fehéredésig. A húst szedd ki, és a visszamaradt zsiradékon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, majd rakd rá a megtisztított, feldarabolt gombát. 
Tedd vissza a húst az edénybe, kanalazd a szeletekre a gombát, önts a csirke alá bort, alaplét, és szórd meg curryvel. Előmelegített sütőben, 180 fokon süsd 25-30 percig. Amikor a hús puha, kiveheted a sütőből. Tálaláskor hintsd meg aprított petrezselyemmel. A húst indiai naannal is kínálhatod, amit ráadásul nagyon kevés munkával magad is elkészíthetsz.

Ezt is szeretjük