Színes zöldségekkel sült ropogós csirkecomb: belül puha, omlós

Talán nincs is finomabb a sok-sok zöldséggel együtt sült csirkecombnál, ráadásul munka is alig van vele.

Sült csirkecomb színes zöldségekkel receptje
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sült csirkecomb elkészítése maga a megtestesült egyszerűség: keverj össze a kedvenc fűszereidből egy illatos pácot, kend meg vele a húst, pihentesd egy-két órát a hűtőben, amíg az ízek lejutnak a belsejébe, és már tolhatod is a sütőbe. Még finomabb, ha zöldségeket is dobálsz mellé a serpenyőbe, így minimális pluszmunkával az egészséges köret is készen lesz.

Sült csirkecomb színes zöldségekkel

Hozzávalók

A húshoz

  • 4 csirkealsócomb
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • bors

A körethez

  • 12 dkg zöldbab
  • 12 dkg gomba
  • 4 kis krumpli
  • 3 ág friss rozmaring
  • 2 sárgarépa
  • 1 lila hagyma
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 teáskanál füstölt paprika
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a combokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.


A pácolási idő vége felé kezdd előkészíteni a zöldségeket. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit és a répát pucold meg, és vágd tetszés szerinti darabokra, a lila hagymáról távolítsd el a héját, és a gombával együtt aprítsd fel. A zöldbabot egyben hagyhatod. Oszd el az összes zöldséget és a hagymát egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal és füstölt paprikával, locsold meg citromlével és olívaolajjal, tegyél melléjük rozmaringágakat, majd tedd a tetejükre a bepácolt csirkecombokat. Öntözd meg a visszamaradt páclével, takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából egy órára, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre is ropogósra piruljon.
 

A sült csirkecombokat tényleg teljesen ízlésed szerint készítheted el - édes-savanyú mártásban sütve is nagyon finomak.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük