Színes zöldségekkel sült ropogós csirkecomb: belül puha, omlós
Talán nincs is finomabb a sok-sok zöldséggel együtt sült csirkecombnál, ráadásul munka is alig van vele.

- Ez az egyszerű sminktrükk terjed most a neten: Kate Moss szexi gödröcskéit te is az arcodra varázsolhatod »
- Ultranőies rövid frizurák, ha valami különlegesen újra vágysz: könnyen formázható, sikkes fazonok nyárra »
- Nőies nyári szettek a legstílusosabb 50 feletti bloggerektől: karcsúsító, alakformáló tippjeiket imádják az Instán »

- Íme Koltai Róbert bájos, szőke párja: a színész 78 évesen élvezi a késői szerelmet
- Ki volt Az arany ember szerelme Jókai művében? Kvíz a kötelező olvasmányokból
- Az 5 legrosszabb élelmiszer, ami rontja a vérkeringést: szűkítik az ereket, emelik a koleszterinszintet
- Dobó Kata 25 év után felvette a zöld miniruhát: A miniszter félrelépben láttuk rajta először
- 22 évesen vesztették életüket a magyar sziámi ikrek: kegyetlenül kihasználták, vásárban mutogatták őket
A sült csirkecomb elkészítése maga a megtestesült egyszerűség: keverj össze a kedvenc fűszereidből egy illatos pácot, kend meg vele a húst, pihentesd egy-két órát a hűtőben, amíg az ízek lejutnak a belsejébe, és már tolhatod is a sütőbe. Még finomabb, ha zöldségeket is dobálsz mellé a serpenyőbe, így minimális pluszmunkával az egészséges köret is készen lesz.
Sült csirkecomb színes zöldségekkel
Hozzávalók
A húshoz
- 4 csirkealsócomb
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál pirospaprika
- só
- bors
A körethez
- 12 dkg zöldbab
- 12 dkg gomba
- 4 kis krumpli
- 3 ág friss rozmaring
- 2 sárgarépa
- 1 lila hagyma
- 1 evőkanál citromlé
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
- olívaolaj
Elkészítés:
A csirkecombokat dörzsöld be sóval. Egy kisebb tálban keverd össze az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával és a borssal, kend meg vele a combokat, és letakarva pihentesd a hűtőben egy-két órát.
A pácolási idő vége felé kezdd előkészíteni a zöldségeket. A sütőt melegítsd elő 180 fokra. A krumplit és a répát pucold meg, és vágd tetszés szerinti darabokra, a lila hagymáról távolítsd el a héját, és a gombával együtt aprítsd fel. A zöldbabot egyben hagyhatod. Oszd el az összes zöldséget és a hagymát egy tepsiben, szórd meg sóval, borssal és füstölt paprikával, locsold meg citromlével és olívaolajjal, tegyél melléjük rozmaringágakat, majd tedd a tetejükre a bepácolt csirkecombokat. Öntözd meg a visszamaradt páclével, takard le alufóliával, és told a sütőbe nagyjából egy órára, amíg a hús és a zöldségek is megpuhulnak. Az utolsó tíz percben vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a csirke bőre is ropogósra piruljon.
A sült csirkecombokat tényleg teljesen ízlésed szerint készítheted el - édes-savanyú mártásban sütve is nagyon finomak.
Még több recept