Kevés szénhidrátot, de sok vitamint és ásványi anyagot tartalmaz: a zöldbab 3 áldásos hatása
A zöldbab alacsony szénhidráttartalma mellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így tökéletesen illeszkedik az egészséges étrendbe.
Összesen 73 találat.
A zöldbab alacsony szénhidráttartalma mellett gazdag vitaminokban és ásványi anyagokban, így tökéletesen illeszkedik az egészséges étrendbe.
A rakott zöldbab húsmentesen is mennyei lesz: most tegyél mellé sárgarépát és cukkinit is!
Elérkezett a roppanós zöldbab szezonja: hagyományos vagy újszerű módszerekkel is elkészítheted.
A zsenge zöldbabból készülő, házias zöldbableves hamisítatlan nyári fogás.
Ezt a serpenyős, sült zöldségköretet sokféle hozzávalóból készítheted: ebbe a változatba brokkoli, zöldbab és borsó kerül.
A sűrű, zöldséges palóclevesbe a zöldbab mellett sertéscomb és krumpli is kerül.
Süsd együtt a fűszeres sertéscombot a köretként szolgáló krumplival és zöldbabbal!
Zöldségekkel megpakolva is nagyon finom lesz a majonézes krumplisaláta.
A hűsítő és savanykás joghurtos zöldbablevest zöld és sárga hüvelyű babból egyaránt készítheted.
A palócleves annyira tartalmas, hogy második fogásra már tényleg csak valami könnyebbre vágyik az ember. Bográcsban is készülhet, főleg, ha nagy adagban főzöd.
A szaftos rakott zöldbabot a válogatós gyerekek is nagy örömmel fogják fogyasztani.
Talán nincs is finomabb a sok-sok zöldséggel együtt sült csirkecombnál, ráadásul munka is alig van vele.
Készítsd el a klasszikus sertésragut zöldbabbal és krumplival együtt főzve!
A szaftos, zöldbabos csirkeragu mellé akár még köretet sem kell kínálnod, elég, ha friss, ropogós kenyérrel tálalod.
A töltött csirkemell-variációkat nem lehet megunni. Kóstold meg zöldbabbal és sajttal göngyölve is!
Sörtésztában nemcsak húst, hanem zöldségeket is süthetsz. Próbáld ki zöldbabbal is, és nem fogod tudni abbahagyni a ropogtatást!
A zöldségekkel gazdagított krumplipüré bármilyen húsétel mellé passzoló, változatosan elkészíthető köret.
Gondolnád, hogy egészen új értelmet nyerhet a zöldbab, ha baconbe tekered, és így pirítod meg a sütőben?
Úgy a legfinomabb a marharagu, ha hosszú órákon át hagyod puhulni. Zöldbabbal dúsítva még izgalmasabb.
A rakott zöldbab különlegesen finom ízét az adja, hogy a hús és a zöldségek együtt párolódnak a sütőben.
A hüvelyes zöldségek magas rost-, fehérje- és ásványianyag-tartalmuk révén a tudatos, egészséges étrend részei lehetnek.
A hagyományos rakott zöldbab ezúttal kicsit másképp készül, a sok pirított hagymától lesz még izgalmasabb.
Néha kell egy kis újdonság! A zöldbabból ne csak levest vagy főzeléket készíts, rántva is isteni!
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.
Sütve még jobban érvényesül a zöldbab csodás íze, a fűszerkeverék pedig fenségessé teszi.
Tálald ezen a hétvégén a sült csirkemellet extrákkal! A zöldbabtól, a csirkemelltől és a sajttól is sokkal finomabb lesz!
Vedd elő a fagyasztódból a zöldbabot, és készíts belőle 30 perc alatt zamatos levest!
A csirkés zöldbabsaláta szuper diétás fogás, amit fogyókúra alatt is nyugodtan ehetsz.
Ha ettél már zöldbabot párolva, levesnek, főzeléknek elkészítve, akkor ideje, hogy megkóstold sütve is!
Ha a rizs helyett krumplival készíted a rakott zöldbabot, még laktatóbb lesz.