Zöldbabos, fűszeres marharagu: lassan főzve az igazi
Úgy a legfinomabb a marharagu, ha hosszú órákon át hagyod puhulni. Zöldbabbal dúsítva még izgalmasabb.

- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Eljött a kert- és teraszszépítés ideje! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Kipróbáltuk a legegyszerűbb bőrszépítő kombót: így a leghatásosabb a hialuronsavas hidratálás »
- Sosem mondanád meg, miből készültek ezek a menő táskák: Karl Lagerfeld kedvenc darabját gondolta újra a csodaszép modell »
- Szuperfinom reggeli, amitől leapad a kiálló has: elhajtja a vizet, és gyorsítja az emésztést a zöld teás zabkása »
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Emilio felesége bombázó modellé fogyott: Tináról dögös fotók készültek
Ha szereted a szaftos, tunkolni való ételeket, akkor a jóféle marharagut is bármikor betervezheted a családi menübe. A titka a lassú, nagyjából háromórás főzés és a megfelelő fűszerezés. Friss vagy mirelit zöldbabbal, vajbabbal dúsítva egyaránt nagyon finom, pörköltre emlékeztető ebédet kapsz. Rizzsel tálalva kitűnő.
Zöldbabos marharagu
Hozzávalók:
- 1 kg marhalábszár
- 40 dkg zöldbab
- 10 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 3 dl vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst vágd kisebb kockákra. A zsírt hevítsd fel, dinszteld meg rajta a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, majd tedd hozzá a marhahúst, és süsd fehéredésig. Öntsd fel egy deci vörösborral, sózd, borsozd, add hozzá a zöldfűszereket és a babérlevelet, majd lassú tűzön párold egy órát.
Ekkor tedd hozzá a paradicsomkonzervet, és időnként megkevergetve főzd még két órát. A maradék bort több részletben öntsd a húshoz. Sűrű pörköltállaga kell, hogy legyen. Ha szükséges, néha pótold alatta a vizet. Az utolsó fél órában add hozzá a zöldbabot, és így főzd addig, amíg a hús és a bab is teljesen omlós és puha lesz.
A különleges flamand gulyásnak is marhalábszár az alapja.
Még több recept