Zöldbabos, fűszeres marharagu: lassan főzve az igazi
Úgy a legfinomabb a marharagu, ha hosszú órákon át hagyod puhulni. Zöldbabbal dúsítva még izgalmasabb.

- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »
- Könnyű hidratáló arckrémek szomjas, vízhiányos bőrre: árakkal és lelőhelyekkel »
- Eva Longoria csodás narancssárga szettjein ámulunk: megjelenésével vidám színfoltja a cannes-i forgatagnak »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Ha szereted a szaftos, tunkolni való ételeket, akkor a jóféle marharagut is bármikor betervezheted a családi menübe. A titka a lassú, nagyjából háromórás főzés és a megfelelő fűszerezés. Friss vagy mirelit zöldbabbal, vajbabbal dúsítva egyaránt nagyon finom, pörköltre emlékeztető ebédet kapsz. Rizzsel tálalva kitűnő.
Zöldbabos marharagu
Hozzávalók
- 1 kg marhalábszár
- 40 dkg zöldbab
- 10 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
- 3 dl vörösbor
- 3 gerezd fokhagyma
- 4 db babérlevél
- 1 db vöröshagyma
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 teáskanál kakukkfű
- 1 evőkanál zsír
- só
- bors
Elkészítés:
A marhahúst vágd kisebb kockákra. A zsírt hevítsd fel, dinszteld meg rajta a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, majd tedd hozzá a marhahúst, és süsd fehéredésig. Öntsd fel egy deci vörösborral, sózd, borsozd, add hozzá a zöldfűszereket és a babérlevelet, majd lassú tűzön párold egy órát.
Ekkor tedd hozzá a paradicsomkonzervet, és időnként megkevergetve főzd még két órát. A maradék bort több részletben öntsd a húshoz. Sűrű pörköltállaga kell, hogy legyen. Ha szükséges, néha pótold alatta a vizet. Az utolsó fél órában add hozzá a zöldbabot, és így főzd addig, amíg a hús és a bab is teljesen omlós és puha lesz.
A különleges flamand gulyásnak is marhalábszár az alapja.
Még több recept