Zöldbabos, fűszeres marharagu: lassan főzve az igazi
Úgy a legfinomabb a marharagu, ha hosszú órákon át hagyod puhulni. Zöldbabbal dúsítva még izgalmasabb.

zoldbabos marharagu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a szaftos, tunkolni való ételeket, akkor a jóféle marharagut is bármikor betervezheted a családi menübe. A titka a lassú, nagyjából háromórás főzés és a megfelelő fűszerezés. Friss vagy mirelit zöldbabbal, vajbabbal dúsítva egyaránt nagyon finom, pörköltre emlékeztető ebédet kapsz. Rizzsel tálalva kitűnő. 

Zöldbabos marharagu

Hozzávalók:

  • 1 kg marhalábszár
  • 40 dkg zöldbab
  • 10 dkg hámozott, darabolt paradicsomkonzerv
  • 3 dl vörösbor
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 db babérlevél
  • 1 db vöröshagyma
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 evőkanál zsír
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A marhahúst vágd kisebb kockákra. A zsírt hevítsd fel, dinszteld meg rajta a felaprított vöröshagymát, a fokhagymát, majd tedd hozzá a marhahúst, és süsd fehéredésig. Öntsd fel egy deci vörösborral, sózd, borsozd, add hozzá a zöldfűszereket és a babérlevelet, majd lassú tűzön párold egy órát.
Ekkor tedd hozzá a paradicsomkonzervet, és időnként megkevergetve főzd még két órát. A maradék bort több részletben öntsd a húshoz. Sűrű pörköltállaga kell, hogy legyen. Ha szükséges, néha pótold alatta a vizet. Az utolsó fél órában add hozzá a zöldbabot, és így főzd addig, amíg a hús és a bab is teljesen omlós és puha lesz.
A különleges flamand gulyásnak is marhalábszár az alapja.

Ezt is szeretjük