Szuperkönnyű csirkemell grillrácson sütve: a zöldfűszeres pác receptjét is megmutatjuk

Itt a jó idő, készítsd el a zöldfűszeres csirkemellet grillrácson!

Grillezett zöldfűszeres csirkemell
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A tökéletes zöldfűszeres grillezett csirkemell titka a jó pác: tartsd a szeleteket akár egy napig is a fűszeres lében, amely így átjárja, intenzív ízű és szaftos lesz tőle a hús. Ha nincs kerti grillsütőd, kis grillezőkészüléken is elkészítheted. Jól mennek mellé a hideg, majonézes vagy joghurtos saláták.

Grillezett zöldfűszeres csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál barna cukor
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 1 teáskanál rozmaring
  • 0.5 dl balzsamecet
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre.

 

Egy kis tálban keverd el a balzsamecetet és az olívaolajat a zúzott fokhagymával, a cukorral, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a sóval és a borssal. Fél decit tegyél félre a keverékből, a többibe fektesd bele a hússzeleteket, és lefedve pihentesd a hűtőben legalább két órát, de még jobb, ha egy egész éjszakát.

 

A pihentetési idő után a csirkeszeleteket helyezd forró grillrácsra, és oldalanként hat perc alatt süsd őket puhára. Sütés közben locsold őket a félretett páccal.

Ízekben gazdag székely csirke: a tepsis fogás mindenkit elvarázsol

A székely csirke rakottas étel, hasonlít a rakott krumplihoz, mégsem ugyanaz a két étek. A csirkehússal készült fogásban tejszín és tárkony is szerepet kap, hétvégi ebédre tökéletes választás.

Elolvasom

Kép: zi3000 / Getty Images

Ezt is szeretjük