A 8 legfinomabb, grillen sült étel: a csevaptól a nyári nyársakig

A grillezés a kerti partik csúcspontja lehet. Egyszerre sütheted a húsokat, a zöldségeket és a sajtot is, ráadásul egy nagy társaságot is jóllakathatsz.

csirkenyars
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A szabadtéri sütögetés tökéletes hétvégi program, remek lehetőség a barátok vagy a család összehozására. Ráadásul a kánikulában nem kell a konyhában szenvedned, hisz a kertben sokkal élvezetesebb az ételkészítés, és még a különféle fogások is ízletesebbek lesznek. Grillen az előételektől a főfogáson át a desszertekig bármit készíthetsz.

A sertéshús, különösen a tarja és az oldalas kiváló alapanyag grillezéskor, de csirkével is bátran kísérletezhetsz. A szárny és a comb ropogós lesz, a mell sem szárad ki, ha bevetsz néhány praktikát. Halat, zöldségeket, sőt sajtot is sütögethetsz, továbbá a darált hús is a legkülönbözőbb módokon készíthető el. A gyerekek kedvéért pedig vesd be a pillecukrot!

A legfinomabb, grillen sült ételek

A pác amúgy kötelező, mielőtt elkezdesz sütögetni. A legnépszerűbb ízesítő a fokhagyma, de a zöldfűszerek, így a rozmaring, a bazsalikom, a kakukkfű is remek választás. Érdemes kísérletezni a mézes és a pikáns pácokkal is.

A grillezés előnye még, hogy az ételek nem tocsognak az olajban, így kevesebb kalóriát tartalmaznak, mint az olajban sült fogások.  A grillrácsot mindig kend meg zsiradékkal,  hogy ne ragadjon le az étel!  A legnépszerűbb grillfogásokkal biztosan nem lősz mellé, készítsd el a kedvenceidet mielőbb!

A cikk az ajánló után folytatódik

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük