Rakott zöldbab ropogós hagymával a tetején: 40 perc, és kész
A hagyományos rakott zöldbab ezúttal kicsit másképp készül, a sok pirított hagymától lesz még izgalmasabb.

rakott-zoldbab-sult-hagymaval
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szaftos, ízekben gazdag rakott zöldbab mindig nagy kedvenc. Ha szívesen kipróbálnál egy új variációt, akkor ez legyen az! A tejföl gondoskodik arról, hogy ne száradjon ki a hús és a zöldség, a tetejére kerülő parmezán és a hagyma pedig valami isteni.

Hagymás rakott zöldbab

Hozzávalók:

  • 1 kg zöldbab
  • 1 kg vöröshagyma
  • 50 dkg darált hús
  • 8 dkg parmezán sajt
  • 2 dl tejföl
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 3 evőkanál liszt
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbab végeit vágd le, mosd meg, és rakd forrásban lévő, sós vízbe. Főzd 10 percig, majd szűrd le, és csepegtesd le. 
Az olajat hevítsd fel, és süss benne üvegesre egy apróra vágott vöröshagymát. Tedd hozzá a darált húst, és kevergesd addig, amíg kifehéredik. Sózd, borsozd ízlés szerint, szórd meg pirospaprikával, és párold 15 percig. 
A maradék hagymát pucold meg, vágd apróra, és forgasd lisztbe, és olajban süsd ropogósra.
 

Rétegezd a hozzávalókat zsiradékkal kikent tűzálló tálba, alulra egy adag zöldbab kerül, arra darált hús. Kenj rá fokhagymával összekevert tejfölt, majd fedd be a maradék zöldbabbal. Told forró sütőbe, és 180 fokon süsd 15-20 percig. Ezt követően szórd rá a parmezánt, a pirított hagymát, és süsd még öt-tíz percig. 

A zöldbab önmagában sütve köretnek is kiváló. Annyi a titka, hogy jól meg kell locsolni olívaolajjal. 

Ezt is szeretjük