Ropogósra sült rántott zöldbab: sörös-sajtos mártogatóssal a legfinomabb
Néha kell egy kis újdonság! A zöldbabból ne csak levest vagy főzeléket készíts, rántva is isteni!

ropogosra-sult-zoldbab-recept
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Elképesztően menő ruhák függönyből és régi pulcsikból – Hihetetlen, milyen jól néznek ki »

6 észbontóan nőies frizura, amit Catherine Deneuve tett felejthetetlenné: szexi hajviseletei újra divatosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez még dínós pulcsiban is dögös: csak ritkán láthatjuk ennyire felöltözve »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha nyár, akkor zöldség minden mennyiségben! A cukkinitől a zöld paradicsomig szinte mindent kiránthatsz, így akár a zöldbabot is. A sörös-sajtos mártogatós még extrábbá teszi a ropogós, ízletes fogást. Filmnézéshez, beszélgetéshez ugyanúgy ideális, mint körettel ebédre.

Rántott zöldbab

Hozzávalók:

  • 50 dkg zöldbab
  • 15 dkg liszt
  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 2 db tojás
  • olaj a sütéshez

A mártogatóshoz

  • 10 dkg sajt
  • 2 dl sör
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A zöldbabot tisztítsd meg, a végeit csípd le, mosd meg. Rakd enyhén sós, lobogó vízbe, és főzd körülbelül hét percig. Szűrd le és csepegtesd le. Várd meg, míg kihűl, majd panírozd be a hagyományos módon. Először forgasd meg lisztben, majd felvert tojásban, végül pedig zsemlemorzsában. Tedd felforrósított olajba, és süsd minden oldalát ropogósra pár perc alatt. Szedd papírtörlőre, és csepegtesd le az olajat. 
 

A mártogatóshoz a vajat olvaszd fel, keverd hozzá a lisztet, és kis lángon kezdd pirítani. Amikor habzik, öntsd hozzá a meleg tejet és a sört. Fűszerezd sóval, borssal és szerecsendióval, majd kevergetve főzd sűrűre. Húzd le a tűzről, és a reszelt sajtot is rakd hozzá. Ha a sajt elolvad, még chilivel is feldobhatod, majd zöldbabbal együtt kínáld. 
A zöldbab sütve, fűszeresen is isteni. Ha olívaolajjal is meglocsolod, nem fog kiszáradni a sütőben. 

Ezt is szeretjük