Szaftos rakott zöldbab sok darált hússal: sok sajt olvad a tetejére
A szaftos rakott zöldbabot a válogatós gyerekek is nagy örömmel fogják fogyasztani.

rakott zoldbab
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mindenféle rakott zöldség nagy népszerűségnek örvend, de közülük talán a rakott zöldbab az, amit a legtöbben szeretnek. A sok darált hússal és rizzsel megpakolt egytálétel még szebb akkor, ha sárga és zöld színű babot is használsz hozzá.

Darált húsos rakott zöldbab

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg zöldbab (sárga és zöld hüvelyű vegyesen)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál rizs
  • 3.5 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és olajon futtasd meg. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát, majd add hozzá a darált húst és a rizst. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd nagyjából negyedórát, amíg a hús és a rizs is megpuhul. Közben folyamatosan ellenőrizd, és ha szükséges, pótold a folyadékot. A zöldbabot sós vízben főzd elő öt perc alatt, majd szűrd le. A sajtot reszeld le.
 

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Egy tepsiben oszd el a zöldbab felét, öntsd rá a darált húsos, rizses ragut, locsold meg tejföllel, és fedd be a zöldbab másik felével. Ezt is kend meg tejföllel, szórj rá bőven reszelt sajtot, és alufóliával letakarva süsd egy órát. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.
 

A zöldbab tepsiben sütve, baconnal gazdagítva nagyon finom köret lehet.

Ezt is szeretjük