Szaftos rakott zöldbab sok darált hússal: sok sajt olvad a tetejére

A szaftos rakott zöldbabot a válogatós gyerekek is nagy örömmel fogják fogyasztani.

rakott zoldbab
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Mindenféle rakott zöldség nagy népszerűségnek örvend, de közülük talán a rakott zöldbab az, amit a legtöbben szeretnek. A sok darált hússal és rizzsel megpakolt egytálétel még szebb akkor, ha sárga és zöld színű babot is használsz hozzá.

Darált húsos rakott zöldbab

Hozzávalók

  • 50 dkg darált hús
  • 50 dkg zöldbab (sárga és zöld hüvelyű vegyesen)
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál rizs
  • 3.5 dl tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál majoránna
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A hagymát vágd apróra, és olajon futtasd meg. Ha kész, húzd le a tűzről, keverd bele a pirospaprikát, majd add hozzá a darált húst és a rizst. Öntsd fel vízzel, sózd, borsozd, szórd meg majoránnával, és főzd nagyjából negyedórát, amíg a hús és a rizs is megpuhul. Közben folyamatosan ellenőrizd, és ha szükséges, pótold a folyadékot. A zöldbabot sós vízben főzd elő öt perc alatt, majd szűrd le. A sajtot reszeld le.
 

A sütőt kapcsold be 180 fokra. Egy tepsiben oszd el a zöldbab felét, öntsd rá a darált húsos, rizses ragut, locsold meg tejföllel, és fedd be a zöldbab másik felével. Ezt is kend meg tejföllel, szórj rá bőven reszelt sajtot, és alufóliával letakarva süsd egy órát. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a sajt megpiruljon.
 

A zöldbab tepsiben sütve, baconnal gazdagítva nagyon finom köret lehet.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük