Zöldbabos sertésragu tunkolni való, sűrű szafttal: igazi házias finomság

Készítsd el a klasszikus sertésragut zöldbabbal és krumplival együtt főzve!

zoldbabos sertesragu
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldbabbal és krumplival együtt főzött sertésragu köretet már nem is igénylő, önmagában is teljes egytálétel. Titka a lassú főzés: kis lángon rotyogtasd, hogy az ízeknek legyen idejük összefőni benne. Legjobb, ha vegyesen használsz hozzá sárga és zöld hüvelyű babot. Friss kenyérrel tunkolva a legfinomabb.

Zöldbabos sertésragu receptje

Hozzávalók

  • 1 kg sertéslapocka
  • 25 dkg zöldbab sárga és zöld vegyesen
  • 25 dkg krumpli
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 vöröshagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A húst kockázd fel, a vöröshagymát hámozd meg, és vágd apróra, a paprikát és a paradicsomot mosd és pucold meg, majd szeleteld fel. A sertészsírt olvaszd fel, dobd rá a hagymát, és párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, együtt pirítsd egy percig. Húzd le a tűzről, keverd hozzá a pirospaprikát, dobd bele a paprika- és paradicsomszeleteket, és tedd vissza főni annyi időre, hogy a paradicsom levet eresszen. Ekkor add hozzá a sertéskockákat. Sózd, borsozd, és öntsd fel annyi vízzel, amennyi épp ellepi. Közben a krumplit hámozd meg és kockázd fel. A zöldbabbal együtt add a húshoz, szükség szerint adj hozzá még egy kevés vizet, és lassú tűzön fedő alatt főzd össze a sertésragut. Ha a hús, a krumpli és a zöldbab is puha már, egy kisebb tálban keverd össze a tejfölt a liszttel. Kézi habverő segítségével add a húshoz, hogy a szaft besűrűsödjön.

Hogy a sertéshús és a zöldbab remekül megy egymáshoz, mi sem mutatja jobban, mint hogy a palóclevesnek ez a kettő a fő alapanyaga.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük