8 recept a roppanós zöldbabból: nem csak főzelék készülhet belőle

Elérkezett a roppanós zöldbab szezonja: hagyományos vagy újszerű módszerekkel is elkészítheted.

Receptek zöldbabból
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár fagyasztott formában egész évben kapható a zöldbab, érdemes kihasználni a szezonját, és nyáron a friss darabokat használni. A mindenki által ismert és szeretett leves és főzelék mellett még sokféle módon készítheted el: párolva, bundázva vagy rakottasként is sikert fog aratni. Nagy előnye, hogy azon kevés zöldség közé tartozik, amelyet a gyerekek is általában szívesen megesznek.

A frissen vásárolt zöldbabbal egy kicsit több a munka, mint a fagyasztott változattal: a két végét késsel le kell csípni, a zöldség testét pedig mérettől függően kettő-négy darabba vágni. Ez olyan 10-15 perccel hosszabbítja meg a főzésre fordítandó időt, tehát bőven vállalható, főleg annak fényében, mennyivel finomabb lesz az így elkészült fogás.

Receptek zöldbabból

A nálunk szélesebb körben ismert sárga hüvelyű zöldbab - másik nevén vajbab - mellett egyre népszerűbb a zöld hüvelyű változat is. A két típus egymással rokon, az ízük alig tér el, így a különböző ételekben akár helyettesítheti is egyik a másikat. Vagy felhasználhatod mindkettőt, így színesebb és izgalmasabb lehet az asztalra kerülő kompozíció.

Nem éhezel, mégis folyamatosan fogysz: 1500 kalóriás diéta egyhetes mintaétrenddel

Heti egy kilótól is megszabadulhatsz mintaétrendünk segítségével.

Elolvasom

Borítókép: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük