Roppanós, sörtésztában sült zöldbab: gyorsan elkészül, és nagyon finom
Sörtésztában nemcsak húst, hanem zöldségeket is süthetsz. Próbáld ki zöldbabbal is, és nem fogod tudni abbahagyni a ropogtatást!

- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- A természet ihletet ad (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Extra dús, rugalmas, göndör fürtök hajsütő vas nélkül: így hasznosítsd újra a megmaradt műanyag szívószálakat »
- Gyönyörű cipők nyári kalandozásokhoz, ahogy még nem láthattad: a magyar márka kampányára mindenki felfigyel »
- A 47 éves Eva Longoria ezüst ruhában ragyogott a vörös szőnyegen: csodás ruhák a cannes-i filmfesztiválról »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Ennyi perc az ideális szex, mondják a kutatók - A többségnél a fele sincs meg
A kerti partik kedvence ez a ropogós, könnyű sörtésztában sült zöldbab. Elkészítésének titka, hogy a zöldséget egy palacsintatésztára emlékeztető, sörös masszába mártod. Gyerekeknek is nyugodtan adhatsz belőle, az alkohol ugyanis sütés közben hő hatására elpárolog. Friss zöldbabot vásárolj, és csak a végüket vágd le, ne törd őket kis darabokra, így könnyen kezelhető marad a hosszúságuk.
Sörtésztában sült zöldbab receptje
Hozzávalók
- 50 dkg friss zöldbab
- 22 dkg liszt
- 3 db tojás
- 2 dl világos sör
- só
- olaj a sütéshez
Elkészítés:
A friss zöldbabokat szabadítsd meg a két végüktől, és mosd meg. A tojások fehérjéből verj habot. A lisztből egy keveset tegyél félre egy kisebb tányérba, a maradékból a tojássárgákkal és a sörrel keverj csomómentes tésztát, picit sózd meg, majd fakanállal keverd hozzá a felvert tojáshabot is.
Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A zöldbabokat először hempergesd meg a félretett lisztben, hogy jól tapadjon rájuk a tészta, majd mártsd bele a sörös masszába. Süsd őket aranyszínűre, majd ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le.
Az angolok kedvenc ebédje, a fish and chips is sörtésztába mártogatva készül.
Még több recept