Roppanós, sörtésztában sült zöldbab: gyorsan elkészül, és nagyon finom
Sörtésztában nemcsak húst, hanem zöldségeket is süthetsz. Próbáld ki zöldbabbal is, és nem fogod tudni abbahagyni a ropogtatást!

zoldbab sortesztaban
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kerti partik kedvence ez a ropogós, könnyű sörtésztában sült zöldbab. Elkészítésének titka, hogy a zöldséget egy palacsintatésztára emlékeztető, sörös masszába mártod. Gyerekeknek is nyugodtan adhatsz belőle, az alkohol ugyanis sütés közben hő hatására elpárolog. Friss zöldbabot vásárolj, és csak a végüket vágd le, ne törd őket kis darabokra, így könnyen kezelhető marad a hosszúságuk.

Sörtésztában sült zöldbab receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg friss zöldbab
  • 22 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl világos sör
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A friss zöldbabokat szabadítsd meg a két végüktől, és mosd meg. A tojások fehérjéből verj habot. A lisztből egy keveset tegyél félre egy kisebb tányérba, a maradékból a tojássárgákkal és a sörrel keverj csomómentes tésztát, picit sózd meg, majd fakanállal keverd hozzá a felvert tojáshabot is.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A zöldbabokat először hempergesd meg a félretett lisztben, hogy jól tapadjon rájuk a tészta, majd mártsd bele a sörös masszába. Süsd őket aranyszínűre, majd ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le.
Az angolok kedvenc ebédje, a fish and chips is sörtésztába mártogatva készül.

Ezt is szeretjük