Roppanós, sörtésztában sült zöldbab: gyorsan elkészül, és nagyon finom

Sörtésztában nemcsak húst, hanem zöldségeket is süthetsz. Próbáld ki zöldbabbal is, és nem fogod tudni abbahagyni a ropogtatást!

zoldbab sortesztaban
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A kerti partik kedvence ez a ropogós, könnyű sörtésztában sült zöldbab. Elkészítésének titka, hogy a zöldséget egy palacsintatésztára emlékeztető, sörös masszába mártod. Gyerekeknek is nyugodtan adhatsz belőle, az alkohol ugyanis sütés közben hő hatására elpárolog. Friss zöldbabot vásárolj, és csak a végüket vágd le, ne törd őket kis darabokra, így könnyen kezelhető marad a hosszúságuk.

Sörtésztában sült zöldbab receptje

Hozzávalók

  • 50 dkg friss zöldbab
  • 22 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 2 dl világos sör
  • olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A friss zöldbabokat szabadítsd meg a két végüktől, és mosd meg. A tojások fehérjéből verj habot. A lisztből egy keveset tegyél félre egy kisebb tányérba, a maradékból a tojássárgákkal és a sörrel keverj csomómentes tésztát, picit sózd meg, majd fakanállal keverd hozzá a felvert tojáshabot is.

Egy serpenyőben hevíts bő olajat. A zöldbabokat először hempergesd meg a félretett lisztben, hogy jól tapadjon rájuk a tészta, majd mártsd bele a sörös masszába. Süsd őket aranyszínűre, majd ha készen vannak, szűrőlapáttal szedd ki, és papírtörlőn csepegtesd le.
Az angolok kedvenc ebédje, a fish and chips is sörtésztába mártogatva készül.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük