Szaftos, zöldbabos csirkeragu: friss kenyérrel tunkolva az igazi
A szaftos, zöldbabos csirkeragu mellé akár még köretet sem kell kínálnod, elég, ha friss, ropogós kenyérrel tálalod.

zoldbabos csirkeragu
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ez az egyszerűségében is nagyszerű fűszeres, zöldbabos csirkeragu hamar a kedvenceddé fog válni. Friss vagy mélyhűtött, zöld vagy sárga babból egyaránt finom. A szaftot a tejszín és a paradicsompüré teszi selymessé.

Zöldbabos csirkeragu receptje

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett csirkemell
  • 40 dkg zöldbab
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 2 dl tejszínt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 1 teáskanál currypor
  • 0.5 dl száraz fehérbor
  • bors
  • olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet kockázd fel. Sózd, borsozd, szórd meg curryporral, locsold meg olívaolajjal, és tedd a hűtőbe fél órára. Közben a hagymát aprítsd fel, és olívaolajon párold üvegesre. Ha már puha, nyomd hozzá a fokhagymagerezdeket, így pirítsd egy percig, majd dobd rá a fűszeres csirkekockákat, és süsd át őket. Öntsd fel egy kevés fehérborral, majd néhány perc múlva, ha az alkohol elpárolgott, add hozzá a zöldbabot, és kanalazd bele a tejszínt és a paradicsompürét. A mártást szórd meg sóval és frissen őrölt borssal, és fedő alatt, néha megkevergetve hagyd, hogy a zöldbab megpuhuljon, az ízek pedig összefőjenek. Friss kenyérrel tálald.

A zöldbab akár önálló fogás is lehet - sörtésztában sütve, mártogatóssal kínálva egyszerűen abbahagyhatatlan.

Ezt is szeretjük