Egyszerű ecetes, fűszeres zöldbab: így tedd el üvegben, hogy sokáig elálljon
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.

- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »
- 8 kortalan ruhadarab, ami nem hiányozhat a tavaszi ruhatárból: egyszerűek, mégis felpezsdítik a megjelenést »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
A boltban is vehetsz ecetes zöldbabot, de a házit saját ízlésedre formálhatod. Néhány fűszertől, így a fokhagymától, a mustártól, a babérlevéltől még finomabb lesz. Zöld és sárga hüvelyű babból is elkészítheted. Arra azonban figyelj, hogy a savanyúságba ne kerüljenek se túl puha, se fás zöldbabok.
Ecetes zöldbab
Hozzávalók
- 2 kg zöldbab
- 1.5 l víz
- 20 dkg cukor
- 5 evőkanál ételecet (20 százalékos)
- 2 evőkanál só
- 1 teáskanál köménymag
- 2 db babérlevél
- 1 teáskanál mustármag
- 2 gerezd fokhagyma
Elkészítés:
Az üvegeket mosd ki jó alaposan, majd sterilizáld. A legegyszerűbb, ha mikróban járatod a legmagasabb fokozaton egy percig, vagy mosogatógépbe teszed.
A zöldbabot bő vízben mosd meg, majd a végeket éles késsel vágd le. Tedd forrásban lévő vízbe, és főzd félpuhára öt-hét perc alatt. Szűrd le, és csepegtesd le.
Önts egy lábosba másfél liter vizet, add hozzá az ecetet, a sót, a cukrot, a köményt, a babérlevelet, és forrald fel. Kóstold meg, ha szükséges, rakj még hozzá ízesítőt. Amikor a cukor elolvad, húzd le a tűzről.
A zöldbabokat szorosan rakd az üvegekbe, tegyél hozzájuk üvegenként egy teáskanál mustármagot, két gerezd fokhagymát, és öntsd le annyi lével, hogy mindent ellepjen. Zárd le, és az üvegeket állítsd vízzel töltött lábosba vagy tepsibe. Gyöngyözve gőzöld 15-20 percig, majd hagyd a vízben kihűlni. Száraz, hűvös helyen tárold.
Próbáltad már a zöldbabot sütve? Zöldségköretnek, sőt önmagában nassnak is kiváló.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept