Ecetes cékla télire, tartósítószer nélkül: igazi vitaminbomba a hideg időszakban
A tartósítószer nélkül készülő ecetes cékla tökéletes savanyúság bármilyen húsétel mellé.
Összesen 78 találat.
A tartósítószer nélkül készülő ecetes cékla tökéletes savanyúság bármilyen húsétel mellé.
Még most tedd el télire a vitamindús csalamádét, amiben sokféle zöldség érik össze.
Ha ezeket a trükköket megismered, idén a te kovászos uborkád is tökéletes lesz.
A hordós savanyúság nagy mennyiségben készül, és tetszés szerinti zöldségeket pakolhatsz bele.
A hagymás uborkasaláta tartósítószer nélkül is egész télen friss és roppanós marad.
Egyszerű módszerrel, alig tízperces munkával is egész télre elegendő roppanós csemegeuborkát készíthetsz.
Idén készítsd el magad a házi savanyúságokat! Megmutatjuk a bevált módszereket és a legjobb recepteket.
Az ecetes cékla az egyik legfinomabb savanyúság sültek mellé.
A roppanós savanyú uborka télen is elegendő vitaminnal lát majd el.
Még nem késő eltenned télire a vitamindús savanyított céklát.
Még most tedd el a ropogós ecetes paprikát, így egész télre lesz elegendő savanyúság.
A hűsítő, citromos uborkasalátát kedved szerinti színes zöldségekkel dobhatod még fel.
Nyári melegben az egyik legfinomabb savanyúság a ropogós kovászos uborka. Ezzel a módszerrel lesz tökéletes.
Az uborkasaláta talán a legfinomabb savanyúság húsok mellé, de jót nem könnyű készíteni.
A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.
A savanyúság számos áldásos egészségügyi hatással rendelkezik, ezek attól is függnek, hogy hogyan lett eltéve a táplálék.
A jó savanyúság leve nemcsak iható, de még jót is tesz a szervezetnek.
Bármikor elkészítheted ezt az isteni káposztasalátát, tökéletes bármilyen húshoz, és a répától még jobb.
Ez a savanyúkészítés egyik legegyszerűbb módja. Bátran variáld a zöldségeket, és időnként töltsd újra a vödröt vagy a hordót.
Most bőven van alapanyag, így nem okozhat nehézséget, hogy eltedd télire a vegyes savanyúságot.
Ne csak uborkát rakj el télire, a cukkini is hasonlóan finom, és az elkészítése sem bonyolult.
Ne csak uborkát kovászolj a kánikulában, a káposzta is ugyanolyan finom! Tökéletes kísérője a sült és rántott húsoknak, tésztáknak.
A kenyér helyett krumplival érlelt kovászos uborka egyik nagy előnye, hogy gluténérzékenyek is bátran fogyaszthatják.
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.
A savanyú káposzta nyersen az egyik legjobb téli vitaminforrás, de főzheted, és sós sütikbe is felhasználhatod.
Télen mindenki picit belassul, de hogy az anyagcsere ne lássa ennek kárát, érdemes kipróbálni egy-két ételt, ami bizonyítottan serkentően hat rá.
Ez a kémiai magyarázat a csalamádé barnulására.
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.