A legfinomabb, roppanós ecetes paprika: egész télen lesz mit adni a húsok mellé
Még most tedd el a ropogós ecetes paprikát, így egész télre lesz elegendő savanyúság.
Ha most elteszed az ecetes paprikát, egész évben lesz mit a húsok mellé tálalni. Ráadásul az sem utolsó látvány, ahogy a szép, színes üvegek egymás mellett sorakoznak a kamrapolcon.
Ecetes paprika télire
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 kg paprika
- 10 szem egész bors
- 6 evőkanál 20 százalékos ecet
- 4 evőkanál cukor
- 3 l víz
- 2 evőkanál só
- 1 evőkanál mustármag
Elkészítés:
Felhasználás előtt sterilizáld a befőttes üvegeket kifőzéssel vagy a mosogatógépben. A paprikákat mosd meg, a csumájukat, szárukat vágd ki, a zöldséget felezd el, és szorosan pakold őket az üvegekbe. Legjobb, ha egy fapálcikával le is nyomod őket, hogy ne tudjanak felugrani, amikor rájuk öntöd a levet. Egy lábosba önts három liter vizet, add hozzá a borsot, az ecetet, a sót, a cukrot és a mustármagot, és forrald fel. A forró levet kanalazd a paprikákra, de ne töltsd teljesen tele az üvegeket, nagyjából 1-1,5 centi maradjon szabadon a peremétől. Az üvegeket zárd le, öt percig tartsd fejjel lefelé, hogy vákuum képződjön rajtuk, majd fordítsd vissza, és két-három nap alatt száraz dunsztban hűtsd ki őket.
A nyár a befőzés ideje: sárgabarackot is tegyél el jó előre, nagyon jól fog esni a hideg időszakban.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept