Citromos, paradicsomos uborkasaláta: minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb
A hűsítő, citromos uborkasalátát kedved szerinti színes zöldségekkel dobhatod még fel.
Ebbe a finom, citromos uborkasalátába olyan zöldségeket tehetsz, amilyeneket szeretsz, és épp vannak a hűtőben. A lényeg, hogy kétszer annyi uborka kerüljön bele, mint paradicsom, a többi pedig már ízlés dolga. A zöldfűszerek mellett a frissen facsart citromlé adja meg a saláta karakterét.
Citromos uborkasaláta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg kígyóuborka
- 25 dkg paradicsom
- 25 dkg paprika
- 1 citrom leve
- 1 nagy lila hagyma
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál petrezselyem
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
Az uborkát gyaluld le, vagy vágd vékony szeletekre. A paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát vágd tetszés szerinti darabokra, és az uborkával együtt helyezd egy mély tálba. Szórd meg zöldfűszerekkel, sóval és frissen őrölt borssal, majd locsold meg a citrom kifacsart levével. Tálalásig tartsd a hűtőben. Rövid idő után levet is ereszt, így vizet sem kell adni hozzá. Tálald sült húsok mellé.
Nagyon jól megy hozzá egy csípős, grillezett csirkemell.
- paradicsom
- savanyúság
- citrom
- saláta
- kígyóuborka
- lilahagyma
- uborkasaláta
- citromos paradicsomos uborkasaláta
- Recept
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept