Citromos, paradicsomos uborkasaláta: minél többféle zöldség kerül bele, annál finomabb

A hűsítő, citromos uborkasalátát kedved szerinti színes zöldségekkel dobhatod még fel.

citromos uorkasalata
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Ebbe a finom, citromos uborkasalátába olyan zöldségeket tehetsz, amilyeneket szeretsz, és épp vannak a hűtőben. A lényeg, hogy kétszer annyi uborka kerüljön bele, mint paradicsom, a többi pedig már ízlés dolga. A zöldfűszerek mellett a frissen facsart citromlé adja meg a saláta karakterét.

Citromos uborkasaláta

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg kígyóuborka
  • 25 dkg paradicsom
  • 25 dkg paprika
  • 1 citrom leve
  • 1 nagy lila hagyma
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál petrezselyem
  • frissen őrölt bors
Recept idők

Elkészítés:

Az uborkát gyaluld le, vagy vágd vékony szeletekre. A paradicsomot, a paprikát és a lila hagymát vágd tetszés szerinti darabokra, és az uborkával együtt helyezd egy mély tálba. Szórd meg zöldfűszerekkel, sóval és frissen őrölt borssal, majd locsold meg a citrom kifacsart levével. Tálalásig tartsd a hűtőben. Rövid idő után levet is ereszt, így vizet sem kell adni hozzá. Tálald sült húsok mellé.

Ezt is szeretjük