Házi vegyes savanyúság, ahogy a nagyi készítette - Egy kis csípős paprika csak jót tesz neki

A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.

vegyes savanyusag
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi vegyes savanyúságba olyan zöldségeket tehetsz, amilyet csak szeretnél. Alap a káposzta, az uborka, a paprika és a paradicsom, ezenkívül sokan szeretik bele a sárgarépát, a karfiolt és a csípős paprikát is. A megadott mennyiség egy ötliteres üvegbe vagy vödörbe fér bele. Víz nem kell hozzá, mert a zöldségek elég levet eresztenek.

Házi vegyes savanyúság

Hozzávalók 20 adaghoz

  • 1 kg káposzta
  • 1 kg vöröshagyma
  • 1 kg apró uborka
  • 1 kg paprika
  • 60 dkg cukor
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg zöld paradicsom
  • 7 dkg
  • 3 dl 10 százalékos ecet
  • 3 cseresznyepaprika
  • 1 csomag befőtt-tartósító
  • 1 kávéskanál borkén
  • 1 mokkáskanál szemes bors
  • 1 mokkáskanál koriandermag
  • 1 mokkáskanál mustármag
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, tetszés szerint szeleteld fel, és helyezd el őket egy tiszta, ötliteres vödörben vagy üvegben. Úgy tedd tele, hogy a zöldségek jól össze legyenek nyomva, de ne törjenek. Szórd meg őket sóval, cukorral, a tartósítószerekkel és a fűszerekkel, öntsd fel ecettel, és alaposan forgasd össze. Zárd le, és hűvös helyen pihentesd egy napot, amíg elég levet ereszt. Másnap öntsd át levével együtt kisebb, sterilizált üvegekbe, és felbontásig a kamrában tartsd.

A gyümölcsöket is elteheted a régi módszerek alapján: körtéből például isteni finom kompótot készíthetsz.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük