Álomfinom mentás meggylekvár házilag: tartósítószer nélkül készül
A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.
Összesen 146 találat.
A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.
Ha most teszed el a házi meggybefőttet, egész télen lesz mit a sütibe tenned.
A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.
Télen is juthat finom házi lecsó az asztalra, ha még mostanában elteszed friss zöldségekből.
Most is lehet befőzni! Az édeskés sütőtökből isteni lekvárt készíthetsz, amit a gyömbér és a narancs igazán különlegessé tesz.
A csipkebogyó az ősz csodanövénye, amiben a paprikánál is több C-vitamin van. Érdemes belőle zamatos lekvárt is készíteni.
Gyümölcsből is készíthetsz isteni savanyúságot! Az ecetes szilva remek kísérője lehet a sült húsoknak.
Akár most megfőzheted egész télre a házi pizzaszószt.
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
Ne csak uborkát rakj el télire, a cukkini is hasonlóan finom, és az elkészítése sem bonyolult.
Ha egyszer rákapsz a házi készítésű ketchupra, többet soha nem fogod a boltit vásárolni.
Az őszibarack az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, amiből zamatos kompótot készíthetsz főzés nélkül is.
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
A konyakos és a rumos meggy elkészítése ugyanúgy történik. Érdemes belőle télire jó sokat eltenni!
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
Igazán finom bodzaszörpöt úgy készíthetsz, ha sok-sok virágot adsz a léhez.
Megfázásra, hörghurutra csodaszer a fenyőtobozszirup. Ha most készíted el, ki fog tartani egész évben.
A pitypang ingyen van, készíts a számos jótékony hatással bíró növényből csodás mézet!
Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.
Ízfokozók és tartósítószer nélkül is zamatos lesz a házi készítésű, sokfűszeres ketchup.
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
Az ecetes szilva visszahozza a gyermekkori ízeket, emlékeket. Remekül illik a sült és rántott húsokhoz is.
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.
Most már nekiláthatsz, hogy eltedd a barackkompótot télre. Így biztosan megmarad az élénk színe és a csodás íze is.
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
Ezt a csodás aromájú, fűszeres paradicsomszószt az egész család imádja. Nincs benne semmi bonyolult, viszont legalább egy órát kell főzni.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A nyugtató hatású, kellemes illatú, zamatos citromfűből isteni szörpöt készíthetsz, ami jégkockával mennyei üdítő a kánikulában.