Tudod, mire való az air fryer és a slow cooker? 7 izgalmas kérdés a modern konyhai eszközökről
Ebből a kvízből most te is megtudhatod, mennyire vagy képben a modern konyha tartozékaival.
Összesen 150 találat.
Ebből a kvízből most te is megtudhatod, mennyire vagy képben a modern konyha tartozékaival.
A befőzéshez ajánlott, évtizedek óta bevált tippek egyaránt jól jöhetnek kezdő és gyakorlott befőzőknek is.
Élvezd egész évben az áfonya ízét, készíts belőle csodás ízű és illatú lekvárt, amit aztán számtalan módon felhasználhatsz!
Egyre több az érett gyümölcs, lassan itt az ideje a lekvárok, befőttek eltevésének.
A mentás meggylekvár különleges, mégsem nehéz elkészíteni.
Ha most teszed el a házi meggybefőttet, egész télen lesz mit a sütibe tenned.
A házi készítésű vegyes savanyúságnak nincsen párja. Ha most teszed el, egész télen lesz vitamindús kísérő a húsok mellé.
Télen is juthat finom házi lecsó az asztalra, ha még mostanában elteszed friss zöldségekből.
Most is lehet befőzni! Az édeskés sütőtökből isteni lekvárt készíthetsz, amit a gyömbér és a narancs igazán különlegessé tesz.
A csipkebogyó az ősz csodanövénye, amiben a paprikánál is több C-vitamin van. Érdemes belőle zamatos lekvárt is készíteni.
Gyümölcsből is készíthetsz isteni savanyúságot! Az ecetes szilva remek kísérője lehet a sült húsoknak.
Akár most megfőzheted egész télre a házi pizzaszószt.
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
Ne csak uborkát rakj el télire, a cukkini is hasonlóan finom, és az elkészítése sem bonyolult.
Ha egyszer rákapsz a házi készítésű ketchupra, többet soha nem fogod a boltit vásárolni.
Az őszibarack az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, amiből zamatos kompótot készíthetsz főzés nélkül is.
Rakd el most a paradicsomlét, és télen jól jön majd a legkülönfélébb ételekbe!
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
A konyakos és a rumos meggy elkészítése ugyanúgy történik. Érdemes belőle télire jó sokat eltenni!
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
Igazán finom bodzaszörpöt úgy készíthetsz, ha sok-sok virágot adsz a léhez.
Megfázásra, hörghurutra csodaszer a fenyőtobozszirup. Ha most készíted el, ki fog tartani egész évben.
A pitypang ingyen van, készíts a számos jótékony hatással bíró növényből csodás mézet!
Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.
Ízfokozók és tartósítószer nélkül is zamatos lesz a házi készítésű, sokfűszeres ketchup.
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
Az ecetes szilva visszahozza a gyermekkori ízeket, emlékeket. Remekül illik a sült és rántott húsokhoz is.
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.
Most már nekiláthatsz, hogy eltedd a barackkompótot télre. Így biztosan megmarad az élénk színe és a csodás íze is.