Zamatos, fahéjas körtebefőtt télire, tartósítószer nélkül
Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.

- A természet ihletet ad (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Millie Bobby Brown frizuráiból könnyű ihletet meríteni: ezek a legnőiesebb fazonok, amiket kipróbált »
- Kihajtja a felesleges vizet, serkenti az anyagcserét: vitaminokban gazdag turmix cukkinivel »
- Mikor van az aranylakodalom, és mi van előtte, utána? – A legfontosabb évfordulók nevei, amik már feledésbe merültek »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
- Nem ébredés után mutatja a valós testsúlyt a mérleg - Mikor kell méredzkedni a tudomány szerint?
Ha van még hely a spájzban a polcodon, tegyél el körtebefőttet! A fahéj és a szegfűszeg nagyon jól illik hozzá. Ha száraz dunsztba teszed, és tiszta környezetben dolgozol, tartósítószer sem szükséges hozzá. Ha mégis biztosra mennél, kevés nátrium-benzoátot szórhatsz a tetejére.
Fahéjas körtebefőtt télire
Hozzávalók
- 4 kg körte
- 1 kg cukor
- 3 l víz
- 3 rúd fahéj
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 db citrom
- 6 db szegfűszeg
- gyömbér
Elkészítés:
A befőttesüvegeket alaposan mosd el, sterilizáld mosogatógépben vagy mikróban. Rakd egy konyharuhára, és a fedőket is tisztítsd meg.
A körtéket jól mosd meg, hámozd meg, vágd kisebb darabokra, és locsold meg citromlével. A gyümölcsdarabokat rakd egy lábosba, öntsd fel a vízzel, forrald fel, add hozzá a cukrot, a vaníliás cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a gyömbért, és főzd 15-20 percig. Rendezd a körtéket az üvegekbe, és öntsd fel a lével. A fűszerekből is rakj a gyümölcsökhöz. Szorosan zárd le a fedővel, állítsd fejre pár percre, és csavard plédekbe. Tedd a dunsztba egy-két hétre. Amikor a kompót teljesen kihűl, mehet a kamrába vagy száraz, hűvös helyre.
A körte sütve, mézzel meglocsolva, sajttal megbolondítva is isteni csemege.
Még több recept