Kvíz! Te felismered a szulákot? 8 kérdés a kerti gyomnövényekről
Te felismered a leggyakoribb gyomnövényeket?
Összesen 270 találat.
Te felismered a leggyakoribb gyomnövényeket?
A narancs és csokoládé párosítás mindig nyerő. Ebben házi készítésű trüffelben sem fogsz csalódni.
A rétes töltelékét bátran variálhatod. Feltétlenül kóstold meg az időszak kedvencét, a zamatos, illatos, sütőtökös változatot is!
A csipkebogyó az ősz csodanövénye, amiben a paprikánál is több C-vitamin van. Érdemes belőle zamatos lekvárt is készíteni.
Nem csak a bodza virágából, hanem a nagyon értékes bogyójából is készíthetsz zamatos szörpöt.
Gyümölcsből is készíthetsz isteni savanyúságot! Az ecetes szilva remek kísérője lehet a sült húsoknak.
Most bőven van alapanyag, így nem okozhat nehézséget, hogy eltedd télire a vegyes savanyúságot.
Van, aki üstben, más sütőben készíti, ám így is egyszerű és zamatos a jóféle, házi szilvalekvár.
A napsütésben érett és szárított paradicsom kiváló alapanyag. Fűszeres olajban eltéve télen is tökéletes, és számtalan módon felhasználhatod.
Az őszibarack az egyik legfinomabb nyári gyümölcs, amiből zamatos kompótot készíthetsz főzés nélkül is.
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.
A grillen sült zöldségek füstös íze teszi még különlegesebbé a híres balkáni ajvárt.
Az uborkát többféle módon elteheted, ám talán ez a legegyszerűbb változat.
Ha tettél már el idén házi bodzaszörpöt, akkor ezt a fagyit villámgyorsan összeállíthatod.
A házi müzliszelet remek választás reggelire, tízóraira vagy uzsonnára, de edzés előtt és után is fogyasztható.
Igazán finom bodzaszörpöt úgy készíthetsz, ha sok-sok virágot adsz a léhez.
Megfázásra, hörghurutra csodaszer a fenyőtobozszirup. Ha most készíted el, ki fog tartani egész évben.
A pitypang ingyen van, készíts a számos jótékony hatással bíró növényből csodás mézet!
Készítsd el a tavasz első szörpjét! A sárgálló pitypangból kellemes ízű italt főzhetsz.
Most tegyél mindenbe, amibe csak lehet, üde, zamatos medvehagymát! Az egyszerű kenyeret is feldobhatod vele.
A foszlós házi zsemlével a boltban vásárolt péksüti nehezen tudja felvenni a versenyt.
Pár perc munkával mennyei mogyoróvajat készíthetsz otthon, amit sütikbe is felhasználhatsz.
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.
A savanyú káposzta nyersen az egyik legjobb téli vitaminforrás, de főzheted, és sós sütikbe is felhasználhatod.
A fűszeres, vörösboros lilahagyma-lekvár húsokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez egyaránt passzol.
A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.
A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.
A házi májkrém adalékanyagok nélkül készül, gyors és könnyű. Ráadásul a kedvenc fűszereiddel teheted még ízletesebbé.
Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.