Zamatos bodzabogyószörp tartósítószer nélkül: régi recept a nagyi konyhájából
Nem csak a bodza virágából, hanem a nagyon értékes bogyójából is készíthetsz zamatos szörpöt.

bodzabogyo-szorp
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a bodzát, és fogyóban a nyár elején eltett szörpkészlet, akkor még most sem késő a hiányt pótolni. A vitaminban gazdag bogyójából is készíthetsz szirupot, ami még az immunrendszeredet is erősíti. Fontos, hogy teljesen befeketedett bogyójú fürtöket szedj csak. 

Bodzabogyószörp receptje

Hozzávalók:

  • bodzabogyó
  • 1 kg literenként cukor
  • 2 mokkáskanál literenként citromsav
Recept idők

Elkészítés:

A bodzabogyót csipegesd le, de még egyszerűbb és gyorsabb, ha villával lehúzod a szárról. Mosd meg, és krumplinyomóval törd össze. Hagyd állni egy éjszaka, hogy levet eresszen. Botmixerrel turmixold össze, és szűrd le. A levet mérd le, majd add hozzá a cukrot, a citromsavat, és főzd 20 percig. Amikor már elkezd sűrűsödni, kanalazd át sterilizált üvegekbe. Kösd le celofánnal, légmentesen zárd le, állítsd fejre pár percre, majd mehet a dunsztba, azaz plédekkel jól takard le. Várd meg, míg kihűl. 
A fügének is most van a szezonja. Töltve, kecskesajttal fenséges fogás. 

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük