Ne dobd el a dinnye héját, mennyei lekvárt készíthetsz belőle: édes és finom lesz

Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.

dinnyehej-lekvar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha megkóstolod ezt a lekvárt, többé nem fog a kukádban landolni a görögdinnye héja. Kitűnő alapanyag a konyhában, ugyanis készíthetsz belőle lekvárt, savanyúságot, és kandírozva is érdemes megkóstolni. Előnye, hogy  C-vitamint, rostot és káliumot is tartalmaz. Citrommal, vaníliás cukorral, fahéjjal izgalmassá teheted. Első kóstolásra nagyon hasonlít az íze a sárgabaracklekvárra. 

Dinnyehéj-lekvár

Hozzávalók

  • 1 kg dinnyehéj
  • 40 dkg cukor
  • 1 db citrom
  • 2 teáskanál fahéj
  • 3 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

A dinnye belsejét kanalazd ki, a héj zöld részét távolítsd el, a fehér részét vágd kis kockákra. Érdemes a dinnye húsából keveset a héjon hagyni, hogy még finomabb legyen a végeredmény. Szórd hozzá a cukrot, és pihentesd egy éjszakán át. 

Másnap ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, a citrom lereszelt héjával és a kifacsart levével. Párold két órán át, a vége felé vedd le a fedőt, hogy besűrűsödjön a lekvár. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel turmixold össze. 

A forró lekvárt kanalazd sterilizált üvegekbe, és légmentesen zárd le. Állítsd fejre öt percre, és tedd szárazdunsztba, azaz párnák, plédek közé. Várd meg, míg a lekvár pár nap alatt kihűl, és mehetnek is az üvegek a polcra. 
A görögdinnye salátának is tökéletes alapja lehet. Citromos öntettel, behűtve kiváló frissítő. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük