Ne dobd el a dinnye héját, mennyei lekvárt készíthetsz belőle: édes és finom lesz
Vétek lenne kidobni a dinnye héját, ha zamatos lekvárt főzhetsz belőle. Kitűnő lesz süteményekbe, péksütikre.

- Megemeli a hajtöveket és szuper dús tartást ad: ezért a hajformázó eszközért rajonganak most a szépségbloggerek »
- A nappali és az esti arcápolási rutin nagyon más: nem mindegy, hogy mikor mit kensz az arcodra »
- 40 felett így a legnőiesebb a cicaszem: fiatalosabbnak tűnik az arc, ha másképp húzod meg a vonalat »

- Ki ajánlhatja fel először a tegeződést? 10 kérdés, amire mindenkinek illik tudni a választ
- Lilu is megszólalt a Glamour-gála botrányos celeb résztvevőiről: meglepő, mit írt róluk
- Szabó Zsófi überszexi bőrruhában: a Glamour-gála legdögösebb sztárja volt
- Mi Argentína fővárosa? 8 kérdés a világ földrajzából, ami sokakat megizzaszt
- Hogyan jó: jeggyűrű vagy jegygyűrű? 8 összetett magyar szó, amiről sokan azt hiszik, hogy jól írják, pedig nem
Ha megkóstolod ezt a lekvárt, többé nem fog a kukádban landolni a görögdinnye héja. Kitűnő alapanyag a konyhában, ugyanis készíthetsz belőle lekvárt, savanyúságot, és kandírozva is érdemes megkóstolni. Előnye, hogy C-vitamint, rostot és káliumot is tartalmaz. Citrommal, vaníliás cukorral, fahéjjal izgalmassá teheted. Első kóstolásra nagyon hasonlít az íze a sárgabaracklekvárra.
Dinnyehéj-lekvár
Hozzávalók
- 1 kg dinnyehéj
- 40 dkg cukor
- 1 db citrom
- 2 teáskanál fahéj
- 3 csomag vaníliás cukor
Elkészítés:
A dinnye belsejét kanalazd ki, a héj zöld részét távolítsd el, a fehér részét vágd kis kockákra. Érdemes a dinnye húsából keveset a héjon hagyni, hogy még finomabb legyen a végeredmény. Szórd hozzá a cukrot, és pihentesd egy éjszakán át.
Másnap ízesítsd vaníliás cukorral, fahéjjal, a citrom lereszelt héjával és a kifacsart levével. Párold két órán át, a vége felé vedd le a fedőt, hogy besűrűsödjön a lekvár. Ha nem szereted darabosan, botmixerrel turmixold össze.
A forró lekvárt kanalazd sterilizált üvegekbe, és légmentesen zárd le. Állítsd fejre öt percre, és tedd szárazdunsztba, azaz párnák, plédek közé. Várd meg, míg a lekvár pár nap alatt kihűl, és mehetnek is az üvegek a polcra.
A görögdinnye salátának is tökéletes alapja lehet. Citromos öntettel, behűtve kiváló frissítő.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept