
Egyszerű, de nagyon finom csokis, narancsos karácsonyi trüffelek: ajándéknak is tökéletes
A narancs és csokoládé párosítás mindig nyerő. Ebben házi készítésű trüffelben sem fogsz csalódni.


A kézzel készített ajándékkal mindig nagy örömet szerezhetünk, a csokoládénak pedig képtelenség ellenállni. A legenda szerint először Louis Dufour cukrászmester készített trüffelt 1895 karácsonyán, azóta is népszerű ajándék a szeretet ünnepén. A házi készítésű változat is lehet olyan finom, mint a bolti. Az ízletes falatok elkészítéséhez minőségi csokoládét és habtejszínt használj. Amennyiben felnőtteknek szánod, narancslikőr is kerülhet bele.
Csokis, narancsos karácsonyi trüffelek
Hozzávalók
- 25 dkg étcsoki
- 1.5 dl habtejszín
- 2 evőkanál narancslikőr
- 1 evőkanál vaj
- 1 csipet só
- kakaópor a forgatáshoz
Elkészítés:
A csokit tördeld kisebb darabokra. A tejszínt öntsd egy közepes serpenyőbe, add hozzá a vajat, és melegítsd forráspontig, majd öntsd le vele a csokit. Addig kevergesd, amíg a massza egyneművé válik. Keverd hozzá a narancslikőrt, a sót, fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe legalább két órára.
Amikor már könnyen formázható, készíts kisebb golyókat, és hempergesd meg a kakaóporban. Becsomagolva, dobozban ajándéknak is kitűnő.
Ha nem lesz sok időd a sütéssel bajlódni, készíts sütés nélküli desszerteket. Csupa remek receptet mutatunk hozzá.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept