Roppanós, színes vegyes savanyúság télire: így eláll a következő szezonig
Most bőven van alapanyag, így nem okozhat nehézséget, hogy eltedd télire a vegyes savanyúságot.

- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Idén visszatér az egyik legnépszerűbb hazai gyereknapi program (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- 5 tipp, hogy a megfelelő laptopot válaszd az utazáshoz (x)
- Huawei szupereszköz: az iroda parancsnoki hídja (x)

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Az erős szexuális vonzalom 7 legfőbb jele - Már az ismerkedés során észreveheted őket
- Hevesi Tamás és Hevesi Kriszta balatoni nyaralója: a kétemeletes ház kívül-belül mesebeli
Itt az ideje, hogy gondolj a zöldségszegény hónapokra! Most könnyen átmentheted a finomabbnál finomabb zöldségek ízét télre. Ez a savanyúság garantáltan feldobja a főfogásokat. A borkénnek köszönhetően a zöldségek nem fognak megbarnulni. Hagyd a savanyúságot legalább két hétig pihenni, hogy az ízek összeérjenek, utána már felbonthatod.
Vegyes savanyúság télire
Hozzávalók
- 2 kg uborka
- 1 kg paprika
- 1 kg almapaprika
- 0.5 kg sárgarépa
- 0.5 kg gyöngyhagyma
- 2 csokor kapor
- 8 db babérlevél
- 2 evőkanál mustármag
- 1 fej fokhagyma
- 1 csomag egész bors
A felöntőléhez
- 3.5 l víz
- 40 dkg cukor
- 10 dkg só
- 5 dl ecet (10 százalékos)
- 1 teáskanál borkén
Elkészítés:
Az üvegeket alaposan mosd el, és sterilizáld. A zöldségeket tisztítsd meg, több vízben mosd meg, nézd át, a sérült részeket távolítsd el. Készítsd el a felöntőlevet, azaz forrald fel a vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Ha a cukor és a só feloldódik, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Langyosan keverd hozzá a borként.
Az előkészített üvegek aljára rakj kaprot, fokhagymagerezdeket, borsot, mustármagot, majd rendezd el bennük a zöldségeket. Minden üvegbe tegyél még babérlevelet, és öntsd fel annyi lével, hogy mindent ellepjen.
Az üvegeket fedd le fóliával, és szorosan csavard rájuk a tetőt. Mehetnek is a kamrába.
Ropogós ecetes paprikát is tehetsz el otthon. Édes és csípős változatban is kapós lesz.
Még több recept