Roppanós, színes vegyes savanyúság télire: így eláll a következő szezonig
Most bőven van alapanyag, így nem okozhat nehézséget, hogy eltedd télire a vegyes savanyúságot.

vegyes-savanyusag-telire
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Itt az ideje, hogy gondolj a zöldségszegény hónapokra! Most könnyen átmentheted a finomabbnál finomabb zöldségek ízét télre. Ez a savanyúság garantáltan feldobja a főfogásokat. A borkénnek köszönhetően a zöldségek nem fognak megbarnulni. Hagyd a savanyúságot legalább két hétig pihenni, hogy az ízek összeérjenek, utána már felbonthatod.

Vegyes savanyúság télire

Hozzávalók:

  • 2 kg uborka
  • 1 kg paprika
  • 1 kg almapaprika
  • 0.5 kg sárgarépa
  • 0.5 kg gyöngyhagyma
  • 2 csokor kapor
  • 8 db babérlevél
  • 2 evőkanál mustármag
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 csomag egész bors

A felöntőléhez

  • 3.5 l víz
  • 40 dkg cukor
  • 10 dkg
  • 5 dl ecet (10 százalékos)
  • 1 teáskanál borkén
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket alaposan mosd el, és sterilizáld. A zöldségeket tisztítsd meg, több vízben mosd meg, nézd át, a sérült részeket távolítsd el. Készítsd el a felöntőlevet, azaz forrald fel a vizet a cukorral, a sóval és az ecettel. Ha a cukor és a só feloldódik, húzd le a tűzről, és hűtsd ki. Langyosan keverd hozzá a borként.
 

Az előkészített üvegek aljára rakj kaprot, fokhagymagerezdeket, borsot, mustármagot, majd rendezd el bennük a zöldségeket. Minden üvegbe tegyél még babérlevelet, és öntsd fel annyi lével, hogy mindent ellepjen.
Az üvegeket fedd le fóliával, és szorosan csavard rájuk a tetőt. Mehetnek is a kamrába.
Ropogós ecetes paprikát is tehetsz el otthon. Édes és csípős változatban is kapós lesz.

Ezt is szeretjük