Sűrű és zamatos házi paradicsomlé télire: így nem romlik meg a következő szezonig

Rakd el most a paradicsomlét, és télen jól jön majd a legkülönfélébb ételekbe!

Házi paradicsomlé télire
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A leves, a töltött paprika és a szósz is sokkal finomabb, ha házi paradicsomlét használsz. Fontos, hogy jó érett, édes és egészséges paradicsomokat válogass össze. Tiszta felületen dolgozz, és az üvegeket sterilizáld. A legegyszerűbb, ha elmosod, vízzel megtöltve mikróba teszed, majd egy-két percig járatod a legmagasabb fokozaton.

Házi paradicsomlé receptje

Hozzávalók

  • 5 kg paradicsom
  • 15 dkg cukor
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomot csumázd ki, és vágd kis darabokra. Rakd egy nagy lábosba, és fedő nélkül főzd körülbelül 15 percig, amíg megpuhul, majd passzírozd át. Mag és héj nélkül tedd vissza a tűzre, add hozzá a cukrot, ízlés szerinti sót, és forrald fel. Ha sűrűbb levet szeretnél kapni, kicsit tovább forrald. 
 

Kanalazd a paradicsomlét sterilizált üvegekbe. Először csak egy merőkanálnyi forró levet rakj az üvegbe, hogy átvegye a hőmérsékletet. Töltsd tele, tégy rá celofánt, és jól zárd le. Mehet száraz dunsztba, azaz pléddel jól takard be, és hagyd kihűlni körülbelül két-három nap alatt. Ezt követően mehet a kamrapolcra. 
A töltött paprikából sem hiányozhat a házi paradicsomlé. 
 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük