Savanyított lila hagyma egyszerűen: ezt a savanyúságot télen is elkészítheted
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.
Összesen 277 találat.
A lila hagyma savanyítva sültek mellé ugyanolyan jól megy, mint a kocsonyához vagy akár a szalonnához.
A savanyú káposzta nyersen az egyik legjobb téli vitaminforrás, de főzheted, és sós sütikbe is felhasználhatod.
A fűszeres, vörösboros lilahagyma-lekvár húsokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez egyaránt passzol.
A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.
A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.
A házi májkrém adalékanyagok nélkül készül, gyors és könnyű. Ráadásul a kedvenc fűszereiddel teheted még ízletesebbé.
Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.
Az Erős Pista minden magyar háztartás alapkelléke, és házilag is elkészíthető.
Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.
Akár télre is elteheted a sokoldalú, zamatos paradicsomszószt, ami a chilitől még különlegesebb.
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.
Az aszalt szilva egészséges, tartósítószer-mentes finomság, önmagában kiváló nass, de akár főételekbe, sütikbe is felhasználhatod.
Ízfokozók és tartósítószer nélkül is zamatos lesz a házi készítésű, sokfűszeres ketchup.
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
A gyönyörű színű, csodás illatú limoncello az olaszok egyik kedvenc alkoholos itala. Otthon is könnyen elkészítheted.
Az ecetes szilva visszahozza a gyermekkori ízeket, emlékeket. Remekül illik a sült és rántott húsokhoz is.
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.
Most már nekiláthatsz, hogy eltedd a barackkompótot télre. Így biztosan megmarad az élénk színe és a csodás íze is.
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A nyugtató hatású, kellemes illatú, zamatos citromfűből isteni szörpöt készíthetsz, ami jégkockával mennyei üdítő a kánikulában.
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.
A sós, vizes uborka hasonlóan készül, mint a kovászos, csak nem kell hozzá kenyér és napsütés.
Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!
A tejszínes, krémes, csupa gyümölcsös fagyi a legjobb hűsítő kánikulai napokon.
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.
Ha most elkészíted a zölddió-likőrt, ősz végén élvezheted csodás ízét.
Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.
Jó, ha már most felkészülsz a forró nyári napokra! Készíts zamatos, házi mentaszörpöt gyömbérrel és citrommal megbolondítva!