Édesre sült, fűszeres lilahagyma-lekvár: tökéletes kísérője a sülteknek
A fűszeres, vörösboros lilahagyma-lekvár húsokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez egyaránt passzol.
Összesen 275 találat.
A fűszeres, vörösboros lilahagyma-lekvár húsokhoz, sajtokhoz és zöldségekhez egyaránt passzol.
A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.
A hagyományos házi majonéz elkészítése odafigyelést igényel, ám a befektetett munka megtérül: isteni alapja a tartármártásnak.
A házi májkrém adalékanyagok nélkül készül, gyors és könnyű. Ráadásul a kedvenc fűszereiddel teheted még ízletesebbé.
Olaj és cukor nélkül is finom, ropogós lesz az almachips. Csak az időt kellett rászánni, hogy a sütőben jól kiszáradjon.
Az Erős Pista minden magyar háztartás alapkelléke, és házilag is elkészíthető.
Legyen valami gyümölcsös nassolnivaló télre is! A fahéjas körtebefőtt önmagában és sütikbe is jól jön.
Akár télre is elteheted a sokoldalú, zamatos paradicsomszószt, ami a chilitől még különlegesebb.
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.
Az aszalt szilva egészséges, tartósítószer-mentes finomság, önmagában kiváló nass, de akár főételekbe, sütikbe is felhasználhatod.
Ízfokozók és tartósítószer nélkül is zamatos lesz a házi készítésű, sokfűszeres ketchup.
A csodás illatú, sűrű, szinte fekete, mennyei szilvalekvár tartósítószer nélkül is eláll, és még cukor sem kell bele.
A gyönyörű színű, csodás illatú limoncello az olaszok egyik kedvenc alkoholos itala. Otthon is könnyen elkészítheted.
Az ecetes szilva visszahozza a gyermekkori ízeket, emlékeket. Remekül illik a sült és rántott húsokhoz is.
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.
Most már nekiláthatsz, hogy eltedd a barackkompótot télre. Így biztosan megmarad az élénk színe és a csodás íze is.
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.
A színes, zamatos, beledobálós savanyúságba bármilyen zöldség kerülhet, amihez éppen hozzájutsz.
A nyugtató hatású, kellemes illatú, zamatos citromfűből isteni szörpöt készíthetsz, ami jégkockával mennyei üdítő a kánikulában.
Az ecetes, fűszeres zöldbabhoz tartósítószer sem kell, ha figyelsz a tisztaságra, és hőkezeled a savanyúságot.
A sós, vizes uborka hasonlóan készül, mint a kovászos, csak nem kell hozzá kenyér és napsütés.
Most készítsd el akár egész télre a zamatos savanyúságot! Aligha tehetnéd el egyszerűbben a csalamádét!
A tejszínes, krémes, csupa gyümölcsös fagyi a legjobb hűsítő kánikulai napokon.
Most spájzolj be télire! Ha így teszed el a csemege uborkát, hónapok múlva is friss lesz.
A fekete ribizli fantasztikus immunerősítő. Ha nyersen teszed el, megmaradnak benne az értékes vitaminok, ásványi anyagok.
Ha most elkészíted a zölddió-likőrt, ősz végén élvezheted csodás ízét.
Ezt a befőttet még főzni sem kell! A régi, jó pincemeggyet érdemes rummal is megbolondítani.
Jó, ha már most felkészülsz a forró nyári napokra! Készíts zamatos, házi mentaszörpöt gyömbérrel és citrommal megbolondítva!
Kóstoltad már az illatos, zamatos bodzadzsemet? Ha nem, itt az ideje! Ezt ráadásul nem kell órákig főzni.
Az üde, frissítő levendulaszörp jól behűtve a nyár kedvenc itala lehet.