A legfinomabb házi tepertőkrém sok hagymával: nincs ennél jobb kence
A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.


- Visszatért az egyik legelőnytelenebb trend: az alacsony derekú nadrágot máig nem hevertük ki »
- A Mundruczó-film 32 éves sztárja elképesztően stílusos: Vanessa Kirby megjelenése mindig kifogástalan »
- Ez a nőies cipőfazon 60 éve nem ment ki a divatból: a Chanel klasszikusáért még ma is bolondulnak a nők »
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Meghan új frizurája telitalálat: az állapotos hercegné gyönyörűen fest a friss felvételen
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
A házi tepertőkrémmel visszahozhatod a régi, gyerekkori ízeket. Bár szinte mindenki másként készíti, a hagymát és a mustárt ne hagyd ki belőle! A tepertőt elkészítheted akár házilag is, vagy beszerezheted megbízható helyről. Könnyen elkészíthető, olcsó, sokáig eláll, és nincs benne tartósítószer.
Házi tepertőkrém
Hozzávalók:
- 30 dkg házi tepertő
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- lila hagyma tálaláskor
Elkészítés:
A tepertőt rakd aprítógépbe, és kezdd pépesíteni. Közben add hozzá a vajat, a vöröshagymát, és dolgozd simára a masszát. Fűszerezd mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, és jól keverd össze. Ha túl sűrű, tejföllel vagy vajjal lazíthatsz rajta.
Akár rögtön fogyaszthatod is, de még jobb, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenenek. Kisebb dobozban, hűtőben egy-két hétig is eláll. Kenyérre kenve lila hagymát is tehetsz rá.
A tepertő pogácsába is tökéletes. Bár időigényes, megéri rászánni néhány órát.
Még több recept