A legfinomabb házi tepertőkrém sok hagymával: nincs ennél jobb kence
A házi, minőségi hozzávalókból készülő tepertőkrémnek nincs párja. Ropogós, foszlós kenyérre kenve isteni vacsora.


- Sokáig újszerűek maradnak a legkényesebb ruhaanyagok, ha jól bánsz velük: a selyem és a gyapjú is meghálálja a törődést »
- A 62 éves Sharon Stone stílusa csupa meglepetés: a szexisen merész és a vagány ruhákat is lazán bevállalja »
- Pattanásokat, rosaceát, hajhullást okozhat ez a ronda kis élősködő: mikor merülhet fel a gyanú, hogy a bőratka a ludas? »
- Kiderült, Dobó Kata miért szakított Andy Vajnával: 8 év után zárta le élete egy szakaszát
- Auschwitzban halt meg a 14 éves lány: utolsó fotói még megrázóbbak színesben
- Varga Feri után felesége is lefogyott - Balássy Betty ennyire karcsú lett
- Az 50 évvel ezelőtti Budapestről kerültek elő fotók: nagyon más volt akkor az élet a fővárosban
- Helyesíráskvíz: kulturális vagy kultúrális? Tudod, hogy írjuk helyesen?
A házi tepertőkrémmel visszahozhatod a régi, gyerekkori ízeket. Bár szinte mindenki másként készíti, a hagymát és a mustárt ne hagyd ki belőle! A tepertőt elkészítheted akár házilag is, vagy beszerezheted megbízható helyről. Könnyen elkészíthető, olcsó, sokáig eláll, és nincs benne tartósítószer.
Házi tepertőkrém
Hozzávalók:
- 30 dkg házi tepertő
- 1 db vöröshagyma
- 1 evőkanál vaj
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 teáskanál mustár
- só
- bors
- lila hagyma tálaláskor
Elkészítés:
A tepertőt rakd aprítógépbe, és kezdd pépesíteni. Közben add hozzá a vajat, a vöröshagymát, és dolgozd simára a masszát. Fűszerezd mustárral, ízlés szerint sóval, borssal, és jól keverd össze. Ha túl sűrű, tejföllel vagy vajjal lazíthatsz rajta.
Akár rögtön fogyaszthatod is, de még jobb, ha pihenteted néhány órán át a hűtőben, hogy az ízek jobban összeérjenenek. Kisebb dobozban, hűtőben egy-két hétig is eláll. Kenyérre kenve lila hagymát is tehetsz rá.
A tepertő pogácsába is tökéletes. Bár időigényes, megéri rászánni néhány órát.
Még több recept