Sűrű házi ketchup: friss, édes paradicsomból a legfinomabb
Ízfokozók és tartósítószer nélkül is zamatos lesz a házi készítésű, sokfűszeres ketchup.

hazi-ketchup-recept
Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

beauty and style

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

Kalóriagyilkos kardió torna kezdőknek: 30 perc alatt a teljes testet megdolgoztatja »

Gátolják a pattanások kialakulását és szűkítik a pórusokat: antioxidáns kencéket teszteltünk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Ha van paradicsom a kertedben, vagy olcsón jutsz hozzá, feltétlenül próbáld ki a házi ketchupot! Nincs benne ízfokozó és tartósítószer, mégis zamatos. Édes, érett paradicsomból a legfinomabb. Jól jön a krumplihoz, a húsokhoz és a pizzára is. Addig főzd, amíg jó sűrű nem lesz. A paradicsom fajtájától, nedvességtartalmától függően a főzési idő lehet másfél, de akár három óra is. 

Házi ketchup

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 4 db szegfűszeg
  • 1 db babérlevél
  • 1 rúd fahéj
  • 1.5 teáskanál
  • 1 mokkáskanál bors
  • 0.5 dl olívaolaj
  • 0.5 dl almaecet
  • 5 evőkanál cukor
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
Recept idők

Elkészítés:

A paradicsomokat alaposan mosd meg, és rakd forró vízbe pár másodpercre. Így könnyeben le tudod húzni a héjukat, majd vágd nagyobb darabokra. Turmixold össze a kétféle hagymával, majd tedd egy lábosba, és kezdd főzni. Rakd hozzá a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, a sót, a borsot, a babérlevelet, az ecetet és az olajat, majd főzd körülbelül másfél óráig. Közben többször kevergesd meg, hogy ne égjen le. Kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. 
Amikor már sűrű, szedd ki belőle az ízesítőket, rakd üvegekbe, majd légmentesen zárd le. Amennyiben szereted, chilit is tehetsz hozzá. 
A ketchuphoz a ropogós, házi sült krumpli remek választás. Akár mikróban is elkészítheted. 

Ezt is szeretjük