Sűrű, darabos, házi szederlekvár: így nem kell bele tartósítószer
Kevés munkával is készíthetsz zamatos szederlekvárt. Ha dzsemfixet használsz, főzni sem kell sokáig.

darabos-szederlekvar
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Jó, ha lesz télen zamatos szederlekvár is a polcodon. Most még eltehetsz néhány üveg lekvárt a mennyei gyümölcsből. Kiváló palacsintába, sütibe, édes tésztákra. Ezt a lekvárt akár azok is elkészíthetik, akik még soha nem tettek el lekvárt, hisz nem lehet elhibázni. Ha tiszta környezetben dolgozol, sterilizálod mikróban vagy mosogatógépben az üveget, tartósítószer sem kell. 

Házi darabos szederlekvár

Hozzávalók:

  • 2 kg szeder
  • 1.2 kg cukor
  • 2 csomag dzsemfix
Recept idők

Elkészítés:

A szedret alaposan mosd meg, rakd egy tálba, és keverd össze a cukorral. Kicsit törd össze, majd tedd legalább egy éjszakára a hűtőbe. Másnap rakd át egy lábosba, és rotyogtasd addig, amíg elfő a habja. Ez körülbelül 15-20 perc. Közben  fakanállal nyomogasd szét a gyümölcsöket. Ha nem szeretnéd darabosra, botmixerrel pépesítheted. Add hozzá a dzsemfixet, és főzd még öt percig. Kanalazd a lekvárt sterilizált üvegekbe, zárd le celofánnal, és csavard rá a tetőt. Tedd száraz dunsztba, azaz csavard plédbe, és hagyd kihűlni egy-két nap alatt. 
A szederből akár házi jégkrémet is készíthetsz. Alapnak a mascarpone tökéletes. 

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük