Egyszerű medvehagymás kenyér dagasztás nélkül: élesztő sem kell hozzá
Most tegyél mindenbe, amibe csak lehet, üde, zamatos medvehagymát! Az egyszerű kenyeret is feldobhatod vele.

medvehagymas-kenyer
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A kenyérsütés a reneszánszát éli, ám ez nem jelenti azt, hogy hosszú órákat kellene dagasztani, keleszteni. Az ír szódás kenyeret egyszerű összeállítani, nem kell bele élesztő, és rögtön sütheted. Dobd fel a tésztát medvehagymával! 

Medvehagymás kenyér

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 4 dl író
  • 1 csokor medvehagyma
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 teáskanál
  • tej (opcionális)
Recept idők

Elkészítés:

A medvehagymát mosd meg, és aprítsd fel. A lisztet szitáld egy tálba, majd vegyítsd a sóval és a szódabikarbónával. Készíts egy mélyedést a közepébe, öntsd bele az írót, add hozzá a medvehagymát, és gyors mozdulatokkal gyúrd össze. A tészta viszonylag lágy, de arra ügyelj, hogy ne legyen ragacsos. Szükség esetén szórj még hozzá lisztet, lazítani pedig kevés tejjel tudod. 


A tésztát lisztezett felületen gyúrd át, és formázz belőle cipót. Ha szeretnéd, a tetejét vágd be kereszt alakban. Tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és előmelegített sütőben, 190 fokon süsd meg 30 perc alatt. Pihentesd legalább 15 percig. Ha kihűl, szebben tudod szeletelni. 
A medvehagyma a sajtkrémet is feldobja, a jóféle kence kenyérre is isteni. 

Ezt is szeretjük