Zamatos, házi szederszörp: így megmarad benne a vitamin
Bár a nyersen eltett szederszörp két nap alatt készül el, szinte nincs is vele munka.

szederszorp-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szederben nyersen rengeteg a vitamin és az ásványi anyag, és az értékes összetevők meg is maradnak benne, ha nem főzöd vagy hőkezeled. Nagyon könnyedén zamatos, illatos szörpöt készíthetsz, és akár évekig is eláll. Forró napokon kitűnő hűsítő, limonádékba, koktélokba egyaránt kiváló. A maradék gyümölcshúsból főzz lekvárt. 

Házi szederszörp nyersen

Hozzávalók:

  • 2 kg szeder
  • 2 kg cukor
  • 2 l víz
  • 2 kávéskanál nátrium-benzoát
  • 2 kávéskanál citromsav
Recept idők

Elkészítés:

Csak egészséges, érett szedret válogass a szörphöz. Alaposan mosd meg, és pépesítsd. Botmixerrel egyszerűbb, ám jobb, ha kézzel nyomkodod szét a gyümölcsöt. Szórd rá a citromsavat és a nátrium-benzoátot, öntsd rá a vizet, és letakarva hagyd állni egy napig.

A szederpépet rakd át egy sűrű gézbe vagy tüllbe, és csepegtesd a tálba rakott cukorra. Ez körülbelül egy nap. Amikor a cukor elolvad, töltsd alaposan kimosott, sterilizált üvegekbe, és légmentesen zárd le. Tárold száraz, hűvös helyen. 
Szederrel a joghurttortát is feldobhatod. A desszertcsoda 20 perc alatt elkészül, és sütni sem kell. 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük