Rozmaringos, fokhagymás patisszon ecetes lében: nem kell hozzá tartósítószer
A patisszon fűszeres, ecetes lében eltéve isteni savanyúság is lehet.

patisszon-ecetes-leben
Ez is érdekelhet

Országos Iskolakert-fejlesztési Program: úton egy környezettudatos generáció felé (x)

Bónusz napok a dm-ben: szuper ajánlattal vár kedvenc drogériád (x)

beauty and style

Feszesíti, és kívül-belül megszépíti a bőrt a sárgarépa: villámgyors házi arcpakolás »

Ez a blézer az őszi szezon legdögösebb viselete: még a snassz szetteket is menővé teszi »

Michael Jackson 22 éves lánya igazi vadóc: vagány fotókon a gyönyörű modell »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bár a patisszon vagy a csillagtök mostanában háttérbe szorult a cukkini mögött, érdemes belőle minél többféle finomságot készíteni. Savanyúságnak is tökéletes, és akár télre is elteheted. Ha hónapokig tárolod, feltétlenül csírátlanítsd az üveget, és patyolattiszta környezetben dolgozz. Kisebb, zsenge patisszonokat válogass össze. 

Patisszon ecetes lében

Hozzávalók:

  • 1 kg patisszon
  • 5.5 dl víz
  • 0.5 dl 20%-os ecet
  • 2 evőkanál cukor
  • 2 dkg
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 ág rozmaring
  • 1 evőkanál bors
  • csípős paprika
Recept idők

Elkészítés:

A patisszont áztasd vízbe 20-30 percre, majd mosd meg alaposan. A szárat távolítsd el, a nagyobb zöldségeket vágd két-három részre, rendezd el az üvegekben, majd tedd a zöldséghez az ízesítőket, a fokhagymát, a rozmaringot, a borsot és a babérlevelet. Sőt, ha bírod a csípőset is, érdemes bele chilit vagy más erős paprikát csempészni.
 

A felöntőléhez a vizet öntsd egy lábosba, add hozzá a sót, a cukrot, az ecetet, majd forrald fel. Amikor a cukor feloldódik, húzd le a tűzről, és öntsd a patisszonokra, majd zárd le jól az üveget! 
Rakd újságpapírral kibélelt tepsibe, és töltsd még háromnegyedig vízzel. Kezdd melegíteni, és forrástól számítva 10 percig főzd úgy, hogy a víz éppen gyöngyözzön. Várd meg, míg az üveg a tepsiben kihűl, majd mehet a kamrába. 
A patisszon rántva is remek, és soha nem tudsz belőle eleget csinálni. 

Ezt is szeretjük