Sűrű házi mogyoróvaj: nemcsak finom, de azt is tudod, mi van benne

Pár perc munkával mennyei mogyoróvajat készíthetsz otthon, amit sütikbe is felhasználhatsz.

Házi mogyoróvaj
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A házi mogyoróvaj finom krémes, és a boltinál intenzívebb ízű. Használhatsz hozzá eleve pörkölt mogyorót, akkor még gyorsabban végzel vele. A mogyoróvaj jól jön sütikbe, de kenyérre kenve is isteni. A saját készítésű krém adalékoktól, tartósítószertől és aromáktól mentes.

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók

  • 50 dkg natúr földimogyoró
  • 1 mokkáskanál
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mogyoró héját távolítsd el, és száraz serpenyőben pörköld meg. Rakd egy robotgépbe, és dolgozd össze négy-öt perc alatt. Add hozzá a sót, a mézet és az olajat, majd addig kavard a gépben, amíg jó krémes és sima állagú nem lesz a massza.
A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold a hűtőszekrényben. Körülbelül egy-másfél hónapig fogyasztható.
Nutellát is készíthetsz otthon, aminek ugyancsak pirított mogyoró az alapja. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük