Sűrű házi mogyoróvaj: nemcsak finom, de azt is tudod, mi van benne

Pár perc munkával mennyei mogyoróvajat készíthetsz otthon, amit sütikbe is felhasználhatsz.

mogyorovaj
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A házi mogyoróvaj finom krémes, és a boltinál intenzívebb ízű. Használhatsz hozzá eleve pörkölt mogyorót, akkor még gyorsabban végzel vele. A mogyoróvaj jól jön sütikbe, de kenyérre kenve is isteni. A saját készítésű krém adalékoktól, tartósítószertől és aromáktól mentes.

Házi mogyoróvaj

Hozzávalók

  • 50 dkg natúr földimogyoró
  • 1 mokkáskanál
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A mogyoró héját távolítsd el, és száraz serpenyőben pörköld meg. Rakd egy robotgépbe, és dolgozd össze négy-öt perc alatt. Add hozzá a sót, a mézet és az olajat, majd addig kavard a gépben, amíg jó krémes és sima állagú nem lesz a massza.
A mogyoróvajat tedd légmentesen záródó tartályba, és tárold a hűtőszekrényben. Körülbelül egy-másfél hónapig fogyasztható.
Nutellát is készíthetsz otthon, aminek ugyancsak pirított mogyoró az alapja. 

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük